Karataan vihille -häätapahtuma 29.2.2024

Jyväskylän seurakunta tarjoaa avioliittoa harkitseville yksinkertaisen ja rennon tavan mennä naimisiin karkauspäivänä 29. helmikuuta 2024.

Seurakunnan papit vihkivät pareja Jyväskylän Kaupunginkirkossa, Korpilahden kirkossa, Kuokkalan kirkossa, Palokan kirkossa sekä Ylläksellä Pyhän Laurin kappelissa.  

Päivän aikana vihitään enintään 20 mukaan ilmoittautunutta paria. Vihkiaikojen varauslomake on avoinna 22. helmikuuta saakka tai kunnes kaikki vihkiajat on varattu.

Ilmoittautumisen jälkeen voitte tulevan puolisonne kanssa odottaa yhteydenottoa vihkivältä papilta. 

Ilmoittaudu mukaan täällä

Vihittäväksi saapuvat tarvitsevat mukaansa toistensa lisäksi vain sormukset, henkilöllisyystodistukset sekä todistukset avioliiton esteiden tutkinnasta. Seurakunta vastaa parien vihkimisestä sekä hetkeen sopivasta elävästä musiikista

Vihkipari talvisessa maisemassa.

Muista nämä!

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että

  • vihittävät ovat rippikoulun käyneitä täysi-ikäisiä kirkon jäseniä tai
  • vähintään toinen kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja toinen johonkin muuhun kristilliseen kirkkoon tai yhteisöön Suomessa tai ulkomailla.

Katso tarkemmin: kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytykset.Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Lakisääteinen avioliiton esteiden tutkinta on tehtävä viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Esteiden tutkinnan voi hoitaa netissä osoitteessa esteidentutkinta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, aluekeskusrekisterissä tai digi- ja väestötietovirastossa. Esteidentutkintatodistus on voimassa neljä kuukautta, jonka kuluessa vihkimisen tulee tapahtua. 

Kysy lisää

Alueen johtava pappi
Kuokkalan lähikirkkoalue Vaajakosken lähikirkkoalue
Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4
40520 Jyväskylä