Tukemamme lähetystyö Israelissa 

Israelin valtio eli Israel on valtio Välimeren ja Jordanjoen välissä Lähi-idässä. Israel perustettiin Palestiinan alueelle vuonna 1948. Se on valtiomuodoltaan parlamentaarinen demokratia, mutta toisaalta juutalainen valtio, mikä on kirjattu sen peruslakeihin.

Israelissa on 9,2 miljoonaa asukasta. Israel on juutalaisuuden, islamin ja kristinuskon kohtaamispaikka. Haasteita maassa aiheuttaa jo vuosikymmeniä jatkunut konflikti Israelin ja Palestiinan välillä.

Felm-keskus

Jerusalemissa ihmiset elävät toisistaan erillään omissa ryhmissään. Alle 25-vuotiaista israelilaisista ja palestiinalaisista 90 prosenttia ei ole koskaan tavannut toisiaan arkisissa olosuhteissa. Vihamielisyyden taustalla kytevät toiseudenpelko ja vääristyneet uskomukset.

Felm-keskus tarjoaa erilaisille toimijoille kohtaamispaikan, jossa ihmiset luovat yhteyksiä, jakavat tietoa, saavat tukea ja rakentavat rauhaa ruohonjuuritasolla. Tavoitteena on erityisesti vahvistaa lasten oikeuksia ja hyvinvointia. Vuosittain Felm-keskuksessa vierailee 8 000 ihmistä.

Felm-keskuksessa kokoontuu mm. nuorten juutalaisten ja arabien ryhmiä. Kun he tutustuvat toisiinsa, viholliskuvat murenevat. Kaiken perusta on luottamuksen syntyminen. Lisäksi Felm-keskuksessa järjestetään jumalanpalveluksia ja hartauksia. Säännöllisesti kokoontuvat korealainen, etiopialainen ja kiinalainen seurakunta sekä suomalainen raamattupiiri. 

Vaajakosken lähikirkkoalue tukee lähetystyötä Israelissa. 

Seuraa nimikkolähettiemme työtä maailmalla - tilaa heidän kuulumisiaan sähköpostiisi!

Tilaa nimikkolähettien kuulumiset ottamalla yhteys
Säde Pirttimäkeen, sade.pirttimaki(at)evl.fi
Ulla Klemettiseen, ulla.klemettinen(at)evl.fi

Israelin sijainti kartalla

Lastenleiri Felm-keskuksessa

 

Beit Sahourin lapsia.
Kuva: Heli Vuohelainen

Ota yhteyttä

Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun asiantuntija, Diakonia ja missio -tiimiesihenkilö, työsuojelupäällikkö
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

Specialist for Mission and International Work

Lähetyskasvatussihteeri
Yhteinen seurakuntatyö

Mission education secretary