Valmiusryhmän toiminta-ajatus

Kirkon henkisen huollon valmiusryhmä (HeHu) toimii Keski-Suomen maakunnan alueella viranomaisten ja paikallisseurakuntien tukena suuronnettomuustilanteissa ja isommissa kriisitilanteissa.

HeHun tehtävänä on antaa onnettomuuden uhreille ja heidän läheisillleen henkistä tukea. Tukea annetaan tarvittaessa myös pelastustyöhön osallistuvalle henkilöstölle sekä kaikille, joita tapahtuma on koskettanut. Tuki on luonteeltaan palvelua, lähellä oloa ja ahdistuksen kohtaamista. Tärkeä osa kirkon henkistä huoltoa on mahdollisuus kokoontua kirkkoon hiljentymään ja osallistumaan hartauksiin sekä järjestää sielunhoito päivystys tarvittaessa.

Valmiusryhmän jäsenet kootaan seurakunnan työntekijöistä maakunnan alueen seurakunnista. Tällä hetkellä ryhmään kuuuluu papistoa, diakoniatyöntekijöitä, lastenohjaaja ja perhetyöntekijä. Valmiusryhmää koulutetaan tehtäviin yhdessä sairaanhoitopiirin, viranomaisten ja hiippakutien kanssa.

Lapuan hiippakunnassa toimii kolme HeHu-valmiusryhmää: Keski-Suomessa (Jyväskylän seutu), Etelä-Pohjanmaalla (Seinäjoen seutu) ja Pohjanmaalla (Vaasan seutu).

Kirkon henkinen huolto Lapuan hiippakunnassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 
Kirkon henkisen huollon opasLinkki avautuu uudessa välilehdessä
 

Lisätietoja antavat:

HeHu-vastaava
Harri Romar
Laukaan seurakunta
kirkkoherra
050 594 3216

Jyväskylän seurakunnan HeHu-vastaava
Kirsi Pohjola
Yhteiskuntavastuun pappi
044 780 7010

Lapuan hiippakunnan osalta 
Jukka Helin
Keski-Suomen hiippakuntasihteeri
040 646 1906

sähköpostit: etunimi.sukunim(at)evl.fi