Palokka - aikuisille

Ryhmät:

Olotupa

• Olotupa avaa ovensa viikolla 10 tiistaina 8.3.2022
  • Olotupa on avoinna tiistaisin klo 12-15 Palokan kirkon alakerrassa.
  • Olotupa kutsuu istahtamaan kahvikupposen äärelle ja virkistymään hyvästä seurasta ja keskustelusta sekä hiljentymään hetkeksi Sanan ja rukouksen äärelle. Voit vain piipahtaa tai istahtaa pitempään.
  • Toiminta tukee oman alueseurakunnan lähetystyön kohteita, Kirkon Ulkomaan apua sekä Yhteisvastuukeräystä.
  • Olotuvalla on mahdollista tehdä käsitöitä. Käsityötuotoksia lahjoitetaan mm. Keski-Suomen Ensi- ja turvakodin sekä Palokan alueen diakoniatyön kautta lämmittämään vähävaraisia ja eri tavalla elämässä ahtaalla olevia lähimmäisiä. Seurakunta huolehtii lankakustannuksista.
  • Huomioithan koronaan liittyvät asiat ja tulet paikalle vain terveenä. Käytämme maskeja, mikäli terveydelliset syyt eivät sitä estä.
  • Vallitseva koronatilanne voi tuoda rajoitteita esim. kerralla paikalla olevien henkilöiden määrään.
  • Tiedustelut Päivi Itkonen 040 7090 142 paivi.itkonen(a)evl.fi

Aamupalapysäkki

• Palokan kirkon Olotuvalla keskiviikkoisin klo 9.00-11.00.
  • Tule mukaan yhteiseen ruokahetkeen aamupalalle.
  • Vapaaehtoinen maksu 1e.
  • Lisätiedot Elina Romar (diakoni) 040 560 9910

Rukouspiiri

• Joka toinen torstai klo 13.00-15.00
  • Seuraa Henki ja Elämä-lehden ilmoituksia, jossa tarkemmat päivämäärät
  • Paikkana Palokan kirkko

Raamattupiiri

• Jaetaan tämän ja iankaikkisen elämän isoja ja pieniä asioista.
  • Kokoontuminen joka toinen tiistai (kevätkausi 2022 parittomat viikot, 1.3.alkaen) klo 18.00-19.30 kirkon alakerrassa
  • Seuraa myös Henki ja Elämä-lehden ilmoituksia ja nettisivujamme
  • Illoissa mukana Elina Romar, Teija Laine ja Seppo Hautalahti yhtäaikaa tai erikseen. Jos sinulla on jotain kysyttävää tai vaikka ideoita iltojen teemoiksi, niin ole yheydessä Elina Romariin 040 560 9910, elina.romar@evl.fi

Lyydiat-kutojapiiri

• Lyydiat kutovat mattoja, poppanoita ja erilaisia liinoja Palokan kirkolla omaan tahtiinsa.
  • Käsitöiden myyntituotto ohjataan lähetyksen ja diakoniatyön tarpeisiin:
    • lähihistoriassa mm. Naisten Pankin osakkeen ostaminen, Palokan vähävaraisten lapsiperheiden tukeminen
  • Tiedustelut: Elina Romar 040 560 9910 elina.romar(a)evl.fi

Sururyhmä

• Ryhmä sinulle, joka olet menettänyt läheisesi.
  • Sururyhmässä voi jakaa luottamuksellisesti surun nostamia tunteita ja ajatuksia toisten vastaavaa kokeneiden kanssa.
  • Ryhmä kokoontuu 8 kertaa ja siihen mahtuu 8 osallistujaa.
  • Sururyhmä toimii suljetun ryhmän periaatteella eli siihen ei voi liittyä uusia jäseniä kesken ryhmäprosessin.
  • Palokan kirkolla järjestetään sururyhmä noin kerran vuodessa. Seuraavan kerran Palokassa järjestetään sururyhmä todennäköisesti syksyllä 2022.
  • Sururyhmään liittyvät tiedustelut Päivi Itkonen puh. 040 7090 142.

Vertaistuesta Voimaa -ryhmä

• Avoin vertaisryhmä vanhemmille, joiden lapsella on haasteita päihteidenkäyntön kanssa.
  • Kokoontuu Palokan kirkon alakerrassa, Olotuvalla. Sisäänkäynti alakerran päätyovesta. Ovi on lukossa, koputa rohkeasti oveen ja ikkunaan, niin ryhmän vetäjät päästävät sinut sisälle.
  • Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa maanantai-iltaisin klo 18-20, pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisenä maanantaina.
  • Ryhmän toiminnasta vastaa Vanhemmuudenkaari -ryhmäprosessiin osallistuneet vertaisvanhemmat.
  • Lisätiedot:  diakoniatyöntekijä Päivi Itkonen puh. 040 7090 142 tai paivi.itkonen(a)evl.fi

Vanhemmuudenkaari-ryhmä

• Vertaistukiryhmä vanhemmille, joiden murrosikäiset tai aikuiset lapset käyttävät päihteitä huolestuttavasti.
  • Ryhmäprosessi toteututetaan noin kerran vuodessa.
  • Seuraava Vanhemmuudenkaari-ryhmä toteutetaan Palokan kirkolla 31.3.2022 alkaen. Lisätietoja ja linkki sähköiseen ilmoittautumiseen tästä.

Sururyhmä päihteisiin kuolleiden läheisille

• Sururyhmä sinua varten, jonka läheinen on menehtynyt päihteiden käytön seurauksena ja kaipaat vertaistukea tämän raskaan asian äärellä.
  • Sururyhmässä voit jakaa läheisen kuolemaan liittyviä ajatuksia, tuntemuksia ja tapahtumia luottamuksellisessa ilmapiirissä muiden samanlaisen menetyksen kokeneiden kanssa.
  • Sururyhmään mahtuu 8 osallistujaa.
  • Seuraava sururyhmä järjestetään mahdollisesti syksyllä 2022.
  • Ryhmän vetäjät: diakoniatyöntekijät Palokasta ja Huhtasuolta, Päivi Itkonen ja Mira-Maarit Väisänen
  • Lisätietoja: diakoni Mira-Maarit Väisänen: puh. 050 549 7005, sähköposti mira-maarit.vaisanen(a)evl.fi

Sururyhmä pienen lapsen menettäneen vanhemmalle

• Palokan kirkolla keskiviikkoisin klo 18.30-20.00
  • Kokoontumispäivät keväällä 16.3/ 30.3/ 13.4/ 27.4/ 11.5/ 25.5/ 1.6.2022
  • Odotuksena sitoutuminen ryhmän tapaamisiin
  • Ryhmän koko max 8 henkilöä
  • Lisätiedot ja ilmoittautuminen 8.3. mennessä Elina Romar 040 5609910. Lisätietoja myös tästä.
  • Illoissa kanssasi mukana Niina Kari (sairaalapappi) ja Elina Romar (diakoni)

DIAKONIAPÄIVYSTYS KESKIVIIKKOISIN KLO 9-11. Tapaamiset päivystysajan ulkopuolella vain etukäteen sopien.

DIAKONIATOIMISTO LÖYTYY KIRKON ALAKERRASTA. Sisäänkäynnit löytyy Jokelan koulun puoleiselta seinustalta sekä kirkon päädystä.

Diakoniatyöntekijät tavoitat:

Elina Romar puh. 040 560 9910, etunimi.sukunimi@evl.fi

Päivi Itkonen puh. 040 7090 142, etunimi.sukunimi@evl.fi

Vastaamme puhelimeen pääsääntöisesti päiväaikaan, mutta työaikamme ovat vaihtelevat.

Jos et tavoita meitä, voit jättää soittopyynnön puhelinvastaajaan.

Diakonissa

Aikuis- ja lähetystyö