Apua ja tukea

Kun haluat miettiä elämäntilannettasi tai etsiä ratkaisuja arjen ongelmiin, ota yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijään. Tapaamisen voi sopia esimerkiksi lähikirkolle tai omaan kotiin. Diakoniatyöntekijät ovat vaitiolovelvollisia kirkon työntekijöitä, joilla on sosiaali- tai terveysalan koulutus. Keskustelumahdollisuus on kaikille avoin ja maksuton.
Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot

Seurakunnan perheasiain neuvottelukeskus auttaa pareja muun muassa vuorovaikutukseen, seksielämään, uskottomuuteen ja väkivaltaan liittyvissä ongelmatilanteissa. Erotilanteessa perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa muun muassa perheasiainsovittelua ja vertaistukiryhmiä. Palvelut ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. 
Perheasiain neuvottelukeskuksen yhteystiedot

Jyväskylän seurakunnassa päivystää pappi joka arkipäivä klo 9-15. Papin kanssa voit keskustella mieltäsi painavista asioista. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Päivystävän papin tavoittaa puhelimella numerosta 040 535 2328. 
Päivystävä pappi

Kirkon keskusteluapu tarjoaa henkistä tai hengellistä tukea netissä, chatissä, puhelimitse tai kirjeitse. Päivystäjät ovat koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. Keskusteluavun palveluiden pääperiaatteina ovat luottamuksellisuus, anonyymius, ja vaitiolovelvollisuus. Palvelun tarjoaa Suomen evankelis-luterilainen kirkko. 
Kirkonkeskusteluapua.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Katso lisää alla olevista linkeistä!