Tukemamme lähetystyö Japanissa 

Japani on saarivaltio Tyynessämeressä Itä-Aasiassa. Japania kutsutaan ”nousevan auringon maaksi”.

Japani koostuu yli 3 000 saaresta. Maassa asuu 126 miljoonaa ihmistä, ja sen pääuskontoja ovat buddhalaisuus ja shintolaisuus. Japanissa on paljon henkistä pahoinvointia, vaikka se on taloudelllisesti vauras maa. Yksinäisyys ja sosiaaliset ongelmat ovat läsnä niin nuorten kuin vanhustenkin elämässä.

Japanissa on tehty jo pitkään lähetystyötä, mutta vain noin 1 % japanilaisista on kristittyjä. Japanissa on uskonnonvapaus eikä lähetystyölle ole yhteiskunnan asettamia esteitä. Kristinuskoon suhtaudutaan Japanissa kohteliaan torjuvasti. Lähetystyö tarjoaa japanilaisille mahdollisuuden löytää pelastus ja anteeksiantamus Jeesuksessa Kristuksessa sekä Jumalan lahjoittama rauha ja ilo iankaikkisen elämän toivossa. 

Lähetystyöntekijämme

Johanna ja Jüri Perendi 

Perendit työskentelevät Länsi-Japanin evankelisluterilaisessa kirkossa Sanyon alueella, pääasiassa Itä-Okayaman seurakunnassa Lähetysyhdistys Kylväjän kautta. He haluavat rohkaista paikallisia kristittyjä ja tuoda toivoa japanilaisille.

Johannan työhön kuuluu äiti-lapsikerhon pitämistä, lasten englannin opetusta, nuorten aikuisten piiriä, jumalanpalveluksissa säestämistä ja Koben luterilaisessa raamattukoulussa opettamista etäyhteyksin. Jüri puolestaan saarnaa ja opettaa englantia. Molemmilla on lisäksi kirkon ja lähetyksen hallintotehtäviä. 

Asta Vuorinen

Asta Vuorinen (ohjaustoiminnan artenomi, AMK) työskentelee seurakuntatyössä Japanissa Kansanlähetyksen kautta. Asta työskenteli Länsi-Japanin evankelisluterilaisen kirkon uusimmassa seurakunnassa HAT-Koben seurakunnassa, Koben kaupungissa. Tavoittava seurakuntatyö sisälsi niin suomenkielen opetusta kuin ruoka- ja askartelupiirejä kirkolla. 

"Japanilaiset ovat tosi kiinnostuneita Suomesta, joten suomenkielen opetus on hyvä tapa tavoittaa kiireisiä japanilaisia. Myös kädentaidot ja suomalainen ruoka kiinnostaa monia ja niiden ääreen onkin helppo kokoontua. Ennen kaikkea haluan olla kertomassa japanilaisille evankeliumia, sanomaa Elävästä Jumalasta, joka rakastaa sinua sellaisena kuin olet ja Jeesuksesta, jonka ristin luota löytyy turva ja pelastus.", Asta kertoo. 

Vuonna 2023 Asta on Suomessa kotimaanjaksolla.

 

Perendin perhe ja Asta Vuorinen ovat Huhtasuon lähikirkkoalueen nimikkolähettejä.

Seuraa nimikkolähettiemme työtä maailmalla - tilaa heidän kuulumisiaan sähköpostiisi!

Tilaa nimikkolähettien kuulumiset ottamalla yhteys
Säde Pirttimäkeen, sade.pirttimaki(at)evl.fi
Ulla Klemettiseen, ulla.klemettinen(at)evl.fi

Perendien perheAsta Vuorinen

Kysy lisää

Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun asiantuntija, Diakonia ja missio -tiimiesihenkilö, työsuojelupäällikkö
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

Specialist for Mission and International Work

Lähetyskasvatussihteeri
Yhteinen seurakuntatyö

Mission education secretary