Ympäristöpankki 

Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat jo todellisuutta – eivät vain kaukaisuudessa häämöttävä uhka.

Ilmastonmuutoksesta kärsivät eniten siitä vähiten vastuussa olevat maat ja niiden heikoimmassa asemassa olevat ihmiset. Kuivuus ja äärimmäiset sääolosuhteet vievät perheiltä mahdollisuuksia toimeentuloon, ravintoon ja puhtaaseen veteen. 

Suomen Lähetysseura tekee ilmastonmuutoksen vastaista työtä opettamalla kestäviä kasvienhoitomenetelmiä ja parantamalla ympäristöolosuhteita. Paikallisten kumppaneiden kanssa autetaan erityisesti kaikkein köyhimpiä ihmisryhmiä parantamaan ruokaturvaa, toimeentulomahdollisuuksia ja ympäristönsuojelua. 

Metsienkasvatus ja -suojelu on toiminnan keskiössä. Puilla ja metsillä on merkittävä rooli siellä, missä aavikoituminen uhkaa elinolosuhteita. Metsät tarjoavat suojaa, ruokaa ja toimeentuloa. Lisäksi ne suojaavat ja lannoittavat maaperää luonnollisesti. Isommassa mittakaavassa puut myös sitovat hiilidioksidia tehokkaasti, joten metsittäminen auttaa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa monella tasolla.

Kastepuukortti kastekoteihin

Vuodesta 2020 jokainen Jyväskylän seurakunnassa kastettava lapsi saa kastetodistuksen välissä kastepuukortin. Siinä kerrotaan, että seurakunta on hänen kasteensa kunniaksi hankkinut puuntaimen, jonka istuttamisesta vastaa Suomen Lähetysseura. Taimi istutetaan Afrikkaan tai Aasiaan alueille, joissa paikalliset ovat sitoutuneet ilmastonmuutoksen torjumiseen. Nämä taimet antavat toivoa tulevaisuuteen.

Raamatun lähetyskäsky sitoo yhteen kasteen ja lähetystyön. Kasteessa lapsi on lämpimästi tervetullut seurakuntaperheeseen. Kastepuukortti kertoo konkreettisesti luomakunnan varjelemisesta, johon jokainen kristitty on kutsuttu. Tavoitteena on pitää tämä maailma elinkelpoisena uudelle sukupolvelle. 

Mä taimi olen sun tarhassas ja varten taivasta luotu, sun armollisehen huomahas jo syntymästäni suotu." Virsi 490

Ota yhteyttä

Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun asiantuntija, Diakonia ja missio -tiimiesihenkilö, työsuojelupäällikkö
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

Specialist for Mission and International Work

Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun ohjaaja
Yhteinen seurakuntatyö

FB Lähetys ja kansainvälisyys Jyväskylän seurakunnassa IG @kansainvalinenjklsrk

Kastepuu-kortin kuva