Seurakuntamatka Kyprokselle 20.-28.10.2024 - toteutuu!

Viikon matkalla tutustumme Kyproksen luontoon, kulttuuriin ja historiaan, erityisesti kristillisen kirkon ja lähetystyön vuosituhantisen historian kautta. Raamatun lehdiltä tutut Paavali ja Barnabas rantautuivat ensimmäisellä lähetysmatkallansa Kyproksen Salamikseen ja jatkoivat maitse matkaa halki Kyproksen saaren aina länsirannikon Pafokseen saakka. 

Tämän päivän Kypros on kristillisen satelliittikanava SAT-7:n keskuspaikka. Arabian, farsin ja turkin kielillä lähetettyjä ohjelmia kuuntelevat viikoittain miljoonat ihmiset maissa, joissa kristityillä on vaikeat olot. Lähetysyöntekijöiden opastamana tutustumme tähän nykyajan lähetystyön muotoon SAT-7:n toimistossa Nikosiassa ja Limassolin studiossa. Jyväskylän seurakunta tukee SAT-7 arabiankielistä työtä Medialähetys Sanansaattajien kautta.

Retkipäivien kokemuksista keskustellaan lisää yhteisissä lyhyissä illanvietoissa hotellilla tai bussimatkojen aikana. 
Ilmoittautuneet saavat tarkemman matkaohjelman kirjeitse elokuussa. 

Alustava ohjelma, muutokset mahdollisia!

su - lähtö Jkl, Harjukatu klo 8.30, Renkomäki ABC klo 11.30, lento lähtee klo 15.15, laskeutuminen Larnakaan 19.40, saapuminen hotellille klo 21 mennessä. 
ma - Salamiksen muinaisen kaupungin rauniot, Barnabaksen hauta ja kirkko, Famagustan vanha kaupunki ja ns. kummituskaupunki
ti - Machairoksen luostari, Piknik-lounas ja kävelymahdollisuus Troodo-vuorien laitamilla, Lefkaran käsityöläiskylä
ke - Nikosian SAT-7 toimisto, Nikosiaan tutustumista (lounas- ja ostosaikaa), Pyhän Hilarioksen linna ja itäisen rajanylityspaikan kautta takaisin 
to - (vapaa-aikapainotteinen) Larnaka -kävely, Pyhän Lasaruksen kirkko, linna, Toivoa Naisille -työn esittelyä, Illanvietto vieraiden kanssa
pe - Limassolin SAT-7 studiolla esittely, rannikon maisemakohdan kautta ajo Pafokseen
la - Kavo Grekon niemimaa, Ayioi Anargiroi kappeli ja luola, uintimahdollisuus, mahdollinen illanvietto vieraiden kanssa
su - mahdollinen vierailu kansainvälisen seurakunnan tiloissa Agia Napassa, matkapäivä, lentokentällä klo 23-24 lähtöä varten
ma - lento Helsingissä klo 6.50, bussi kotimatkalle heti kun matkatavarat saatu. Alustava saapumisaika Jkl klo 11.

Matkustaminen:

 • Yhteiskuljetus Jyväskylästä Helsinki-Vantaan lentokentälle ja takaisin.
 • Finnairin suorat lento Helsinki-Kypros-Helsinki.
 • Kyproksella käytössä tilausbussi

Majoitus 

 • Hotellimajoitus 2hh Larnakassa lähellä rantaa, hotelli Mariandy
 • Mahdollisuus myös 1hh majoittumiseen lisämaksusta.

Matkan hinta

 • 1450 € / henkilö. 
 • Hinta sisältää lentomatkat, bussikuljetukset, opastetut retket ohjelmassa mainittuine retkilounaineen sekä 7 hotelliyötä (2hh, tai lisämaksulla 1hh 225 €) puolihoidolla.
 • Varaudu pieneen tippiin paikallisia oppaita ja bussikuskeja varten.

Ilmoittautuminen ja matkamaksut: 

 • Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittautuminen on sitova. 
 • Matka toteutuu, mutta mukaan mahtuu vielä! (tieto päivitetty 16.5.-24)
 • Matkan hinta laskutetaan, maksulinkki tulee ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen. 
 • Ennakkomaksu 400 €, eräpäivä 30.5.2024
 • Loppulaskun voi maksaa yhdessä tai kahdessa erässä: 500 €, eräpv. 20.7.2024, 550 €, eräpv. 20.8.2024

Ilmoittautuminen tapahtuu Jyväskylän seurakunnan ilmoittautumisjärjestelmän kautta, mutta tiedot siirretään myös Kansanlähetysopiston tietojärjestelmään opiston toimiessa matkanjärjestäjänä. 

Tärkeitä käytännön asioita: 

Päiväretkillä ollaan myös jalkojen päällä pidempiä aikoja, vaikka kävelymatkat eivät ole pitkiä. Sopivat jalkineet ja riittävän terveet jalat mukaan! Tarkista, että passisi on voimassa vähintään 3kk matkan jälkeenkin. 

Matkustajavakuutus: 

Matkalla on oltava matkustajavakuutus. Jos sinulla ei ole jatkuvaa matkustajavakuutusta, voit saada opiston kautta matkavakuutuksen (LähiTapiola, ryhmävakuutus) koko matkan ajaksi 20 eurolla. Se sisältää tapaturma-, kuolemantapaus- ja sairauskulukorvausten lisäksi matkavastuu ja -oikeusturvavakuutuksen sekä matkatavarat 336 euroon saakka 50e omavastuulla. 

Matkan järjestäjät: 

Opintomatka järjestää Jyväskylän seurakunta ja Kansanlähetysopisto. Seurakunnan puolelta matkanjohtajana on Ulla Palola, Kansanlähetysopistolta Timo Tuikka, joka myös tulkkaa paikallisen oppaan englanninkieliset opastukset joustavasti suomeksi. Kyproksella yhteistyökumppanina on Exalt Travel (vastuullinen matkanjärjestäjä EU:ssa).

Matkan mahdollinen peruuntuminen:

Järjestäjät voivat perua perua matkan, jos ilmenee suuria ulkopuolelta tulevia esteitä (poliittiset kriisit, luonnonkatastrofit, pandemia, lennon peruuntuminen tai lennon muuttuminen niin että hotelli- ja opastusjärjestelyt vaikeutuvat huomattavasti). Tällöin matkalle ilmoittautuneet saavat kaikki siihen mennessä maksamansa rahat takaisin. 

Peruutusehdot:

Matkalle ilmoittautuneen ja etumaksun maksaneen henkilön peruessa matkansa 60-31 vrk ennen matkan alkua, palautetaan maksut lukuun ottamatta varaus-/ennakkomaksua (400e), joka kattaa henkilön lennon ja muun matkapaketin etumaksut. Jos peruutus on tehty 30-15 vrk ennen matkaa, palautetaan 50% matkan hinnasta.

Myöhempi peruutus ei oikeuta rahan palautukseen, mutta jos tilalle saadaan toinen lähtijä, voidaan palautuksia myös antaa. Jos peruutus on tehty aikaisemmin kuin 60 vrk ennen matkaa, pidätämme toimistokulun 100e, joka pitää sisällään lentopaikan etumaksun, jota ei palauteta matkanjärjestäjälle paikan jäädessä tyhjäksi.

Ota yhteyttä

Alueen johtava pappi
Palokan lähikirkkoalue Tikkakosken lähikirkkoalue
Palokan kirkko, Rovastintie 8
40270 Palokka
Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun ohjaaja
Yhteinen seurakuntatyö

FB Lähetys ja kansainvälisyys Jyväskylän seurakunnassa IG @kansainvalinenjklsrk

Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun asiantuntija, Diakonia ja missio -tiimiesihenkilö, työsuojelupäällikkö
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

Specialist for Mission and International Work