Seurakuntamatka Kyprokselle 20.-28.10.2024

Viikon matkalla tutustumme Kyproksen luontoon, kulttuuriin ja historiaan, erityisesti kristillisen kirkon ja lähetystyön vuosituhantisen historian kautta. Raamatun lehdiltä tutut Paavali ja Barnabas rantautuivat ensimmäisellä lähetysmatkallansa Kyproksen Salamikseen ja jatkoivat maitse matkaa halki Kyproksen saaren aina länsirannikon Pafokseen saakka. 

Tämän päivän Kypros on kristillisen satelliittikanava SAT-7:n keskuspaikka. Arabian, farsin ja turkin kielillä lähetettyjä ohjelmia kuuntelevat viikoittain miljoonat ihmiset maissa, joissa kristityillä on vaikeat olot. Lähetysyöntekijöiden opastamana tutustumme tähän nykyajan lähetystyön muotoon SAT-7:n toimistossa Nikosiassa ja Limassolin studiossa. Jyväskylän seurakunta tukee SAT-7 arabiankielistä työtä Medialähetys Sanansaattajien kautta.

Retkipäivien kokemuksista keskustellaan lisää yhteisissä lyhyissä illanvietoissa hotellilla tai bussimatkojen aikana. 
Ilmoittautuneet saavat tarkemman matkaohjelman kirjeitse elokuussa. 

Matkustaminen:

 • Yhteiskuljetus Jyväskylästä Helsinki-Vantaan lentokentälle ja takaisin.
 • Finnairin suorat lento Helsinki-Kypros-Helsinki.
 • Kyproksella käytössä tilausbussi

Majoitus 

 • Hotellimajoitus 2hh Larnakassa lähellä rantaa. 
 • Mahdollisuus myös 1hh majoittumiseen lisämaksusta.

Matkan hinta

 • 1450 € / henkilö. 
 • Hinta sisältää lentomatkat, bussikuljetukset, opastetut retket ohjelmassa mainittuine retkilounaineen sekä 7 hotelliyötä (2hh, tai lisämaksulla 1hh 225 €) puolihoidolla.
 • Varaudu pieneen tippiin paikallisia oppaita ja bussikuskeja varten.

Ilmoittautuminen ja matkamaksut: 

 • Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittautuminen on sitova. 
 • Matkan hinta laskutetaan, maksulinkki tulee ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen. 
 • Ennakkomaksu 400 €, eräpäivä 20.5.2024
 • Loppulaskun voi maksaa yhdessä tai kahdessa erässä: 500 €, eräpv. 20.7.2024, 550 €, eräpv. 20.8.2024

Ilmoittautuminen tapahtuu Jyväskylän seurakunnan ilmoittautumisjärjestelmän kautta, mutta tiedot siirretään myös Kansanlähetysopiston tietojärjestelmään opiston toimiessa matkajärjestäjänä. 

Tärkeitä käytännön asioita: 

Päiväretkillä ollaan myös jalkojen päällä pidempiä aikoja, vaikka kävelymatkat eivät ole pitkiä. Sopivat jalkineet ja riittävän terveet jalat mukaan! Tarkista, että passisi on voimassa vähintään 3kk matkan jälkeenkin. 

Matkustajavakuutus: 

Matkalla on oltava matkustajavakuutus. Jos sinulla ei ole jatkuvaa matkustajavakuutusta, voit saada opiston kautta matkavakuutuksen (LähiTapiola, ryhmävakuutus) koko matkan ajaksi 20 eurolla. Se sisältää tapaturma-, kuolemantapaus- ja sairauskulukorvausten lisäksi matkavastuu ja -oikeusturvavakuutuksen sekä matkatavarat 336 euroon saakka 50e omavastuulla. 

Matkan järjestäjät: 

Opintomatka järjestää Jyväskylän seurakunta ja Kansanlähetysopisto. Seurakunnan puolelta matkanjohtajana on Ulla Palola, Kansanlähetysopistolta Timo Tuikka, joka myös tulkkaa paikallisen oppaan englanninkieliset opastukset joustavasti suomeksi. Kyproksella yhteistyökumppanina on SeeYouTravel (vastuullinen matkanjärjestäjä EU:ssa).

Matkan mahdollinen peruuntuminen

Matka toteutuu, kun lähtijöitä on vähintään 15. 

Järjestäjät voivat perua perua matkan, jos ilmenee suuria ulkopuolelta tulevia esteitä (poliittiset kriisit, luonnonkatastrofit, pandemia, lennon peruuntuminen tai lennon muuttuminen niin että hotelli- ja opastusjärjestelyt vaikeutuvat huomattavasti). Tällöin matkalle ilmoittautuneet saavat kaikki siihen mennessä maksamansa rahat takaisin. 

Peruutusehdot:

Matkalle ilmoittautuneen ja etumaksun maksaneen henkilön peruessa matkansa 60-31 vrk ennen matkan alkua, palautetaan maksut lukuun ottamatta varaus-/ennakkomaksua (400e), joka kattaa henkilön lennon ja muun matkapaketin etumaksut. Jos peruutus on tehty 30-15 vrk ennen matkaa, palautetaan 50% matkan hinnasta.

Myöhempi peruutus ei oikeuta rahan palautukseen, mutta jos tilalle saadaan toinen lähtijä, voidaan palautuksia myös antaa. Jos peruutus on tehty aikaisemmin kuin 60 vrk ennen matkaa, pidätämme toimistokulun 100e, joka pitää sisällään lentopaikan etumaksun, jota ei palauteta matkanjärjestäjälle paikan jäädessä tyhjäksi.

Ota yhteyttä

Vastuupappi, pappien tiimiesihenkilö
Palokan lähikirkkoalue
Palokan kirkko, Rovastintie 8
40270 Palokka
Lähetyskasvatussihteeri
Yhteinen seurakuntatyö

Mission education secretary

Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun asiantuntija, Diakonia ja missio -tiimiesihenkilö, työsuojelupäällikkö
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

Specialist for Mission and International Work