Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys. Sillä autetaan hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuu 2020 tekee ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä tukemalla vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

40 prosenttia keräystuotosta käytetään vanhemmuutta vahvistaviin matalan kynnyksen tukitoimiin Suomessa. Tärkeimpinä yhteistyökumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry sekä seurakunnat. Tuki voi olla esimerkiksi vertaistukea vanhemmalle, perheen yhteinen harrastusmahdollisuus tai luotettavan aikuisen tuki kuormittuneille perheille.

60 prosenttia keräystuotosta ohjataan kansainväliseen apuun  Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Maailmalla tuetaan erityisesti naisten ja äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista.

Lue lisää ja lahjoita

Tue ja osallistu Jyväskylässä

Tämän linkin kautta tai numeroon 69200 (MobilePay) tehdyt lahjoitukset kerryttävät Jyväskylän seurakunnan keräystulosta, ja niistä osa ohjautuu paikalliseen avustamiseen.

Mikäli sinulla on osaamista ja/tai kokemusta kampanjasuunnittelusta tai varainhankinnasta, ja haluaisit käyttää taitojasi ja tietojasi Yhteisvastuun vapaaehtoisena, ota yhteyttä diakonian vt. asiantuntija Kirsi Lepoaho, 050 521 5416, kirsi.lepoaho@evl.fi. Myön into oppia uutta on hyvä syy olla yhteydessä!

Yhteisvastuukeräys - Sinä riität!