Seurakunta lyhyesti

Jyväskylän seurakunta on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon suurin seurakunta, johon kuuluu lähes satatuhatta jäsentä. Seurakunnan johtaja on kirkkoherra Arto Viitala.

Seurakunta koostuu yhdeksästä toiminnallisesti itsenäisestä alueseurakunnasta. Alueseurakuntamme: Huhtasuo, Keltinmäki, Keskusta, Korpilahti, Kuokkala, Palokka, Säynätsalo, Tikkakoski ja Vaajakoski. Koko seurakunnan yhteinen pääkirkko on Taulumäen kirkko.

Alueseurakuntia tukevat yhteisen seurakuntatyön (YST) toiminnot. Erilaiset tukipalvelut hoidetaan seurakunnassa keskitetysti.

Seurakunnan alueena on 1.1.2009 perustettu Jyväskylän kaupunki, joka käsittää entisten Jyväskylän kaupungin sekä maalaiskunnan ja Korpilahden kunnan alueet.

Taulumäen kirkko kesällä.
Taulumäen kirkko on Jyväskylän seurakunnan pääkirkko.