Ajankohtaista

Tammikuun ympäristökirjeestä (koonnut Keltinmäen alueseurakunnan ympäristötyöryhmä) löytyy vinkkejä ja pohdittavaa tulevalle vuodelle.
 

Uuden vuoden alkaessa

Voimme pohtia mahdollisuuksiamme vaikuttaa kulutustottumuksiimme. Suomessa ylikulutuspäivä aikaistuu joka vuosi. Omat kulutusvalintamme ovat myös maailmanlaajuisia asioita. Aiheeseen voi tutustua lisää oheisen linkin kautta:

https://wwf.fi/uhat/ylikulutus/

Voisiko kaasuauto olla vaihtoehto sinulle?

Suomen liikenteessä on 3.12.2019 lähtien ollut yli 10 000 kaasuautoa. Kaasuauto on aina bi-fuel –auto eli sillä voi ajaa sekä bensalla että kaasulla. Jyvässeudulla on neljä tankkausasemaa. Keskisuomalaisista biojätteistä tuotettua kaasua saa Mustankorkean tankkausasemilta (Mustankorkea ja Seppälän Citymarket), Kalmarin tilalta Leppävedeltä sekä venäläistä maakaasua Gasumin asemalta Kanavuoresta. Laukaalainen Erkki Kalmari on tehnyt biokaasun eteen töitä yli 20 vuotta.

https://yle.fi/uutiset/3-10585921

https://mustankorkea.fi/tuotteet/biokaasu/

Minkä uuden vuoden haasteen sinä otat vastaan?

”Energiansäästöstä ja energian järkevästä käytöstä hyödyt sinä itse ja yhteinen ympäristömme. Tekemällä ekotehokkaita valintoja asumisessa, ruuassa ja liikkumisessa säästät luonnonvaroja ja kevennät hiilijalanjälkeäsi.”

https://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/ajankohtaista_nyt/miksi_energiaa_kannattaa_saastaa

Biokaasun tankkausasema
Biokaasun tankkausasema, kuva Petri Fluuri