Uutislistaukseen

Uudistettu Keltinmäen kirkko palvelee jälleen

Keltinmäen kirkko avautuu asteittain peruskorjauksen jälkeen. Meneillään ovat nyt kalustus- ja audiovisuaalisten järjestelmien asennustyöt. Kirkon talotekniset järjestelmät on päivitetty nykypäivän tarpeita vastaaviksi ja tilat muokattu palvelemaan toiminnan erilaisia tarpeita. 

Näkyviä parannuksia ovat kirkkotorin uusittu lattia sekä kirkkosalin uudelleenkäsitelty lattiapinta. Lisäksi varhaiskasvatuksen siiven tilajärjestelyjä on muutettu ja avattu uusi ulko-ovi sisäpihalle. Myös alakerran nuortentilat on uusittu. 

Remontti kesti 1,5 vuotta, ja se tuli maksamaan noin 3,4 miljoonaa euroa.

Ensimmäiseen messuun uudistetussa kirkossa kokoonnutaan Mikkelinpäivänä 1. lokakuuta klo 10, ja sen jälkeen ohjelma jatkuu pienellä remonttikertomuksella sekä mahdollisuudella tutustua tiloihin. Tarjolla on myös uutispuuroa ja kirkkokahvit. 

Sunnuntaina 5.11. kirkossa vietetään piispanmessua yhdessä piispa Matti Salomäen kanssa klo 10 alkaen. Messua toteuttavat myös Keltinmäen kirkon vastuuryhmä, seurakuntakuoro, lapsikuoro sekä joukko seurakuntalaisia.

Keltinmäen lähikirkkoalueen vastuupappi Kristiina Ridanpää toivottaa kaupunkilaiset tervetulleiksi kirkolle hiljaisuutta kokemaan sekä mukaan toimintaan.

–    Odotamme innolla, että kaikki muutostyöt saadaan valmiiksi. Haluamme olla matalan kynnyksen kirkko kaiken ikäisille, hän sanoo. 

Kirkkoon esteettömän sisäänkäynnin tuntumasta löytyvät paikat liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella pysäköiville.
 

Kristiina Ridanpää
Kristiina Ridanpää
Vastuupappi
Keltinmäentie 10
40640 Jyväskylä

Mon Sep 25 08:54:00 EEST 2023