Uutislistaukseen

Jyväskylän seurakunta kutsuu karkaamaan vihille karkauspäivänä 2024

Hääpari talvisessa maisemassa.

Jyväskylän seurakunta tarjoaa avioliittoa harkitseville mutkattoman tavan mennä naimisiin Karataan vihille -häätapahtumassa karkauspäivänä 29.02.2024.

Seurakunnan papit vihkivät pareja Kaupunginkirkossa, Korpilahden kirkossa, Kuokkalan kirkossa, Palokan kirkossa sekä Ylläksellä Pyhän Laurin kappelissa. 

Karkauspäivä on hääpäivänä erityinen, koska kansanperinteessä karkauspäivä liitetään usein kosintaan. Tapahtuman ideoinut johtava pappi Riku Bucht hoksauttaa nyt vihille sellaisiakin pareja, joilla häiden järjestäminen on jostakin syystä jäänyt arjen jalkoihin.

–    Kannustamme sitoutuvaan rakkauteen, sillä uskomme mukaan meidän on tarkoitus elää rakastaen ja toisiamme varten. Häätapahtuma on mahdollisuus juuri heille, joilla vihkiminen on jäänyt väliin vaikkapa järjestelyiden monimutkaisuuden vuoksi, hän sanoo. 

Vihittäväksi saapuvat tarvitsevat mukaansa vain tulevan puolisonsa, sormukset, henkilöllisyystodistukset sekä todistukset avioliiton esteiden tutkinnasta. Seurakunta vastaa parien vihkimisestä, vihkipaikkojen järjestelyistä sekä haluttaessa tunnelmaan sopivasta elävästä musiikista. 

Lakisääteinen avioliiton esteiden tutkinta on tehtävä viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Esteiden tutkinnan voi hoitaa osoitteessa esteidentutkinta.fi, aluekeskusrekisterissä tai digi- ja väestötietovirastossa. Lisätiedot ja kirkollisen vihkimisen edellytykset löytyvät seurakunnan verkkosivuilta.

Ennakkoilmoittautuminen tapahtumaan on avoinna seurakunnan verkkosivuilla osoitteessa jyvaskylanseurakunta.fi/karataanvihille, ja ilmoittautua voi helmikuun 22. päivään saakka. 
 

Riku Bucht
Riku Bucht
Alueen johtava pappi
Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4
40520 Jyväskylä

2023-12-15 07:23:00.0