Uutislistaukseen

Kirkon kasvatuksen päivillä Jyväskylässä teemana toivo

Kirkon Kasvatuksen päivät järjestetään 9–11.1.2024 Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa Jyväskylässä. Kolmipäiväinen tapahtuma sisältää lähes 80 erilaista ohjelmaa, jotka on suunnattu kasvatuksen ammattilaisille. Päivät järjestetään jo 70. kerran ja paikalle odotetaan noin 1000 osallistujaa. 

Toivon polulla -teemaa tarkastellaan viidestä eri näkökulmasta: “Lasten ja nuorten osallisuus ja vaikuttaminen kirkossa ja yhteiskunnassa”, “Toivon silmälasit”, “Ovet auki kaikille”, “Kukaan ei jää yksin” ja “Parempi huominen”. 

Esiintyjinä ovat muun muassa psykoterapeutti, kirjailija Maaret Kallio, yksinäisyystutkija Niina Junttila, Vesilahden kirkkoherra Harri Henttinen, somesta monille tuttu pastori Maikki eli Marjut Mulari sekä somevaikuttaja Karoliina Pentikäinen. Päivien avajaisissa puhuu opetus- ja kulttuuriministeriön johtaja Henni Axelin.   

Päivillä kysytään muun muassa, miten toivoa voi tietoisesti vahvistaa ja miten sietää myös epätoivoa itsessä ja toisissa. Tekoälytyöpajassa sukelletaan tekoälyn maailmaan kirkon näkökulmasta. Päivien aikana kysytään myös, onko kirkossa tilaa surevalle lapselle sekä miten seurakunnissa voidaan luoda jokaiselle turvallisempia ja rohkeampia tiloja. Lisäksi saadaan saamelaisia näkökulmia kasvatukseen.  

Konkreettisia ja uskottavia esimerkkejä toivosta

Toivon teema on tänään erityisen keskeinen ja tärkeä, kertoo yksikön johtaja Jarmo Kokkonen Kirkkohallituksesta.   

– Monien uhkien ja huolien maailmassa lapset ja nuoret kaipaavat konkreettisia ja uskottavia esimerkkejä toivon toteutumisesta. Toivon esillä pitäminen ja vahvistaminen on kirkon tärkein tehtävä, Kokkonen sanoo. 

Monipuolisen ohjelman lisäksi esillä on laaja kasvatuksen alan materiaalinäyttely. Tapahtuman pääjärjestäjä on Kirkkohallitus yhteistyökumppaneinaan Lasten ja Nuorten keskus ry, Suomen Lähetysseura, Lapuan hiippakunta sekä Kirkon ruotsinkielisen työn keskus. 

2024-01-08 10:12:31.0