Uutislistaukseen

Kirkon mediasäätiön palkinto ohjaaja Susanna Helkelle

Elokuvaohjaaja Susanna Helkelle myönnettiin Kirkon mediasäätiön vuoden 2022 palkinto elokuvasta Armotonta menoa – Hoivatyön lauluja. Elokuva oli mukana Tampereen elokuvajuhlien kotimaisessa kilpailussa.

Armotonta menoa – hoivatyön lauluja on tumman huumorin sävyttämä dokumentaarinen lauluelokuva suomalaisen vanhusten hoivan tilasta, hoivatyön tekijöistä ja kokijoista hoivan markkinoilla. Dokumentaaristen episodien ja laulujen kautta elokuva kertoo kriisiytyneen vanhushoivan arjesta. Elokuvan ensi-ilta on elokuvateattereissa 8.4.2022.

Kirkon mediasäätiön palkinnon tuomarina toimi säätiön hallituksen varajäsen Elina Vitkala. Vitkalan mukaan ”elokuva herättää katsojassa tietoisuuden elämän näkymättömästä todellisuudesta, siinä käsitellään kristillistä vastuuta nyky-yhteiskunnassa, otetaan huomioon lähimmäisen rakkaus, toivo, ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioitus, syrjityssä asemassa ja painostuksen kohteena olevat ihmiset, oikeudenmukaisuuteen, yhteisvastuullisuuteen, rauhaan ja sovintoon pyrkiminen”.

Kirkon mediasäätiön palkinto on suuruudeltaan 1500 euroa. Se jaetaan vuosittain Tampereen elokuvajuhlilla yhdelle kotimaisen elokuvan ohjaajalle. Palkinnon myöntämisperusteissa painotetaan elokuvien teknistä ja taiteellista korkealaatuisuutta sekä sellaisia teemoja, jotka kutsuvat katsojat pohtimaan kristillistä arvomaailmaa.

 

17.3.2022 08.49