Uutislistaukseen

Jyväskylän Pääsiäinen -taidefestivaali tavoitti yli 6000 kaupunkilaista

Jyväskylän seurakunnan pääsiäisajan taidetapahtuma kokosi kirkkoihin 10.–18.4. yli 3000 kävijää. Festivaalitarjonnan striimattuja tilaisuuksia katsottiin verkossa yhteensä myös noin 3000 kertaa. Jyväskylän Pääsiäinen on Jyväskylän seurakunnan järjestämä perinteinen pääsiäistapahtuma, joka laajeni keväällä 2022 klassisen musiikin konserttisarjasta eri musiikkityylejä ja taiteenlajeja sisältäväksi, kaiken ikäisille kaupunkilaisille suunnatuksi taidefestivaaliksi.   

– Mahtavaa, että saimme kokoontua kahden vuoden jälkeen yhteen! Uskon, että moni osallistuja koki jotain uutta ja mieleenpainuvaa tämän vuoden festivaalissa, kertoo Jyväskylän seurakunnan musiikin asiantuntija Maria Salmela.  

Tapahtumakimarassa yleisöä kiinnostivat erityisesti Jyväskylä Sinfonian ilmaisuvoimainen Johannes-passio Taulumäen kirkossa ja Loiskis-orkesterin koko perheen iloinen pääsiäiskonsertti Palokan kirkossa. Palmusunnuntaina Uspenskin katedraalikuoron vierailukonsertissa kerätty vapaaehtoinen käsiohjelmatuotto oli 2585 euroa, ja se ohjattiin Kirkon ulkomaanavun kautta Ukrainan sodassa kärsivien auttamiseksi.   

Perheille suunnatut tapahtumat- ja konsertit kokosivat hienosti väkeä eri puolilla kaupunkia. Erityisesti nuorten aikuisten suosioon nousivat pääsiäisyön Hieman erilainen jumalanpalvelus feat. Kalevi Louhivuori sekä koreografi Sebastian López-Lehdon ohjaamat kokemuksellisen liikkeen työpajat. Festivaalissa haluttiin myös nostaa esille nuoria taiteilijoita kattavassa yhteistyössä Suomalaisen Musiikkikampuksen kanssa.   

Tapahtuma levittäytyi myös kirkkojen ulkopuolelle sosiaalisessa mediassa järjestetyn valokuvauskilpailun ja hyväntuulisen ympäristötaidetempauksen myötä. Tempauksessa noin tuhat Jyväskylän alakoululaista maalasi kiviin lintuja, joita sijoiteltiin pääsiäisen aikaan eri puolille kaupunkia ilahduttamaan ohikulkijoita. Kuvataiteilija Timo Hämäläisen taidenäyttely on edelleen nähtävillä kaupunginkirkossa 29.4. saakka kirkon aukiolon puitteissa. 

–  Järjestäjäkumppaneiden ja kaupungin sisäisten toimijoiden yhteistyö on ollut keskeinen voimatekijä festivaalin toteuttamisen kannalta, ja siitä olemme erittäin iloisia! Saamamme rohkaiseva ja myönteinen palaute kävijöiltä viestii, että eloisalle festivaalimuotoiselle pääsiäistapahtumalle on tilausta Jyväskylässä tulevinakin vuosina, Salmela sanoo.    

Keräämme edelleen yleisöpalautetta tapahtumakokonaisuuden kehittämiseksi. Palautetta voi antaa sähköisellä palautelomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Tunnelmia ja elämyksiä voi seurata Jyväskylän Pääsiäisen sekä Jyväskylän seurakunnan some-kanavissa. Striimatut tapahtumat ovat nähtävissä Jyväskylän seurakunnan Youtube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, ja Jyväskylä Sinfonian Johannes-passio Sinfonian omalla Youtube-kanavalla.   
 

Jyväskylän Pääsiäinen tapahtumasivuille pääset tästä. 

20.4.2022 13.43