Uutislistaukseen

Uusi tukipalvelu nuorille – Walk in -lyhytterapian vastaanotto aloittaa toukokuussa

Jyväskylän seurakunta järjestää nuorille ja nuorille aikuisille suunnattua lyhytterapiapalvelua, johon voi tulla ilman ajanvarausta. Vastaanotto on avoinna maanantaisin klo 16–20 osoitteessa Kilpisenkatu 4 (Perheasiain neuvottelukeskuksen toimitilat).

Walk in -lyhytterapian ajatuksena on tarjota nopea väylä mieltä painavien asioiden käsittelyyn yhdessä keskusteluavun ammattilaisen kanssa. Palvelu avataan maanantaina 2.5.2022.  

Walk in -vastaanotolle voi saapua aukioloaikoina ilman ajanvarausta. Keskustelemaan pääsee saapumisjärjestyksessä ja noin tunnin aikana on mahdollista ottaa esille haluamiaan asioita terapeutin kanssa. Palvelun järjestely painottuu kertaluontoisuuteen, mutta estettä uudelleen vierailulle ei ole.

Vastaanotolla voi asioida myös nimettömänä. Lyhytterapiassa ei ole hengellistä sisältöä eikä vastaanotolle tullakseen tarvitse olla kirkon jäsen.  

Helposti saavutettavia lyhytterapiapalveluja on otettu lyhyen ajan sisällä käyttöön isommissa evankelis-luterilaisissa seurakunnissa. Palvelun tarkoituksena on tarjota välitöntä apua nuorille koronapandemian aikana kertyneeseen pahoinvointiin, hätään ja yksinäisyyden kokemuksiin.  

– Jonot mielenterveyspalveluihin ovat pitkät. Keskusteluavun oikea-aikaisuus on nuorten kohdalla avain asemassa. Lyhytkin ammattilaisen kanssa käyty keskustelu voi näiltä Walk in -vastaanotoilta saatujen kokemusten mukaan helpottaa oloa ja auttaa eteenpäin, sanoo nuoriso- ja rippikoulutyön asiantuntija Janne Kippola

Vastaanotolla luottamukselliset keskustelut toteuttavat terapeuttiopiskelijat osana asiakastyöhön valmistavia opintoja. Lyhytterapeuteiksi opiskelevat ovat erikoistuvia jo työuraa tehneitä kohtaamisen ammattilaisia, jotka saavat myös työnohjausta seurakunnan kautta.  

Lisätietoa: 
Janne Kippola
Nuoriso- ja rippikoulutyön asiantuntija
Jyväskylän seurakunta 
041 730 0445
janne.kippola@evl.fi

21.4.2022 10.17