Uutislistaukseen

Kirkon Ulkomaanavulta 100 000 euroa hätäapuun Etelä-Sudanissa

Kirkon Ulkomaanapu aloittaa humanitaarisen työn väkivaltaisuuksien runtelemassa Etelä-Sudanin pääkaupungissa Jubassa. Ulkomaanavun katastrofirahastosta myönnetyt 100 000 euroa kohdennetaan ruoka- ja vesiapuun. Työ aloitetaan välittömästi.

Tuhannet ihmiset ovat hakeneet turvaa kirkkojen tiloista Jubassa, suurin osa naisia ja lapsia. Moni heistä on viettänyt kirkossa jo päiviä ilman ruokaa ja vettä. He eivät ole toistaiseksi saaneet minkäänlaista humanitaarista apua. Etelä-Sudanin kirkkojen neuvosto on vedonnut järjestöihin hätäavun saamiseksi pikaisesti.

Ulkomaanavun hätäapu ohjataan yhteensä 8000 pakolaisen auttamiseen kolmen kirkon tiloissa. Sen avulla kirkkoihin hankitaan vettä, ruokaa ja muita välttämättömyyksiä.  Hätäapu toimitetaan perille yhteistyössä Etelä-Sudanin kirkkojen neuvoston, katolisen kirkon sekä anglikaanisen kirkon kanssa.

Levottomuudet jatkuvat Jubassa ja sen liepeillä viidettä päivää maanantai-iltana julistetusta tulitauosta huolimatta. Vähintään sadat ovat kuolleet. YK:n mukaan Juban taisteluja on joutunut pakenemaan jo ainakin 36 000 ihmistä.

Etelä-Sudan listattiin kesäkuussa maailman toiseksi hauraimmaksi valtioksi Somalian jälkeen. Uudet taistelut heikentävät entisestään köyhyyden ja väkivallan piinaamien kansalaisten elämän edellytyksiä. Apua tarvitaan ja tullaan tarvitsemaan maassa pitkään.

Kirkon Ulkomaanapu on yksi erittäin harvoista Etelä-Sudanissa jatkuvasti toimivista suomalaisjärjestöistä. Se on pitkään tehnyt yhteistyötä Etelä-Sudanin kirkkojen neuvoston kanssa rauhanrakentamiseksi etnisten ja poliittisten levottomuuksien vaivaamaan maahan.  Lisäksi vuonna 2015 Ulkomaanapu rakensi Etelä-Sudaniin 35 tilapäistä koulua ja turvasi 1800 pakolaislapsen koulunkäynnin.


Auta pakolaisia Etelä-Sudanissa

Keräystili:  Nordea IBAN FI33 1572 3000 5005 04
Viesti: ”Etelä-Sudan”

 

 

 

13.7.2016 14.21