Uutislistaukseen

Yläkaupungin Yö 2022: Jyväskylän seurakunnan ohjelmassa konsertteja, taikaa sekä Hieman erilainen iltarukous

Kolmekymmentä vuotta täyttävää kaupunkifestivaali Yläkaupungin Yötä vietetään Jyväskylässä jälleen toukokuussa 20.–22.5. Jyväskylän seurakunta osallistuu tapahtumaan sekä yhteistyökumppanina että järjestämällä omaa ohjelmaa Kaupunginkirkossa ja Valtiontalon Silmussa. 

Katso seurakunnan tapahtumat

Kaupunginkirkon ohjelmakimaran avaa perjantaina 20.5. kello 18 intensiivisestä lavakarismastaan tunnettu laulaja-lauluntekijä Joose Keskitalo, jonka konsertissa kuullaan helmiä muusikonuran varrelta. Kello 21 yhteiskeikalle kirkon kuoriin nousee vuorostaan legendaarinen gospel-artisti Jukka Leppilampi ja lempeän akustisesta soinnistaan tunnettu jyväskyläläisyhtye itunen. 

Lauantaina 21.5. kello 12 alkaen Kaupunginkirkko on avoinna rennon tunnelmallista vihkihetkeä kaipaaville hääpareille. Vihkiaikojen varauslomake on avoinna seurakunnan nettisivuilla osoitteessa jyvaskylanseurakunta.fi perjantaihin 13.5. asti. 

Hääseurueiden lisäksi Kirkkopuistossa voi päivän aikana nähdä myös piknik-seurueita, kun seurakunta kutsuu kummeja kummilapsineen viettämään yhteistä aikaa retkiviltille eväiden ja pelailun parissa. 

Lauantai-iltana kello 18 starttaa Valtiontalon Silmun Klubi osoitteessa Kilpisenkatu 8. Klubilla taikuri ja psykologi Joonas Puhton show’ssa on luvassa ”ihmetystä, interaktiota ja ihmisyyttä”, jotka on paketoitu taianomaiseen mutta kevyeen tunnelmaan. Illan elektronisen syntikkamaiseman loihtii suntio-muusikko Miikka Salminen, ja juontajana toimii pastori Juho Puhto.

Lauantai-illan päätteeksi kello 21 Kaupunginkirkon Hieman erilaisessa iltarukouksessa voi istahtaa kirkon penkkiin tai vaeltaa tilassa laulajakollektiivi Nomad Vocalsin luomassa elävässä äänimaisemassa. Pastori Ville Tikkasen lukemien tekstien parissa on hyvä laskeutua kohti tulevaa Yötä.

28.4.2022 12.48