Uutislistaukseen

Jyväskylän seurakunta toivottaa ukrainalaiset mukaan toimintaansa ja auttaa Kotimaanavun keräyksen kautta

Sota Ukrainassa koskettaa monen elämää myös Jyväskylässä. Keski-Suomeen on saapunut yli 1000 sotaa pakenevaa ukrainalaista.

Jyväskylän seurakunnan keräys ukrainalaisten auttamiseksi on tuottanut Kotimaanavun kautta tähän mennessä 2050 euroa. Keräystuotolla on hankittu koulutarvikkeita 300 kouluikäiselle ukrainalaiselle, joista osa jatkaa kouluaan Jyväskylässä kotikouluna verkon kautta. Keräystuotolla ostetaan myös hygieniatarvikkeita, jotka jaetaan tarvitsijoille yhteistyössä SPR:n vastaanottokeskuksen kanssa. 

Tiedot Kotimaanavun sekä muiden järjestöjen Ukraina-keräyksistä on kerätty Jyväskylän seurakunnan sivuille jyvaskylanseurakunta.fi

Jyväskylän seurakunnan Suomi-kerhossa ukrainalaiset saavat suomen kielen opetusta tiistaisin klo 17.00–19.00. Vapaaehtoiset ammattilaiset ohjaavat kerhoa Kuokkalassa Polttolinjalla 14.6. asti ja jälleen syksyllä.

Ukrainalaisille on käännetty esitteitä seurakunnan toiminnasta, ja heidät toivotetaan tervetulleiksi mukaan esimerkiksi perhe- ja päiväkerhoihin ja kesätoimintaan. 

Jyväskylän kaupunki on koonnut sivuilleen tietoa, mitä palveluja Ukrainasta sotaa pakeneville tarjotaan, ja kuinka ukrainalaisia voi auttaa. Myös Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osasto on koonnut ohjeita siitä, miten vastaanottokeskuksiin saapuneille voi tarjota apua tai tehdä vapaaehtoistyötä.  

Jyväskylän kaupungin Ukraina-sivusto

Jyväskylän seurakunnan Ukraina-avun sivusto

Lisätiedot:
Ulla Klemettinen, Lähetyksen ja kansainvälisen työn asiantuntija, Jyväskylän seurakunta
ulla.klemettinen@evl.fi, 050 340 9889
 

11.5.2022 15.46