Uutislistaukseen

Puhelinsovellus kutsuu kampuspyhiinvaellukselle Jyväskylän maisemiin

Pyhiinvaellus onnistuu nyt omatoimisesti ja matalalla kynnyksellä puhelinsovelluksen avulla. Jyväskylän seurakunnassa on kehitetty yhteistyössä Kansan Raamattuseuran kanssa Play Seppo -sovellukseen kampuspyhiinvaellusreitit Jyväskylän yliopiston alueille ja ammattikorkeakoulun pääkampuksen ympäristöön. 

Pyhiinvaelluksella voi tehdä matkaa ja välillä pysähtyä miettimään omaa olemistaan ja elämän kulkua, menneitä ja tulevia tienristeyksiä ja suuntaviivoja. Tutuista paikoista tulee pyhiä ja ne avautuvat uudella tavalla sovelluksen teemojen ja tekstien kautta. 

Jokainen voi olla pyhiinvaeltaja etsiessään tutuilta poluilta jotakin syvempää merkitystä ja rauhoittumista. ”Pyhiinvaellus tarkoittaa yksinkertaisuutta, hiljaisuutta, huolettomuutta ja vapautta. Se on Pyhän kohtaamista ja aikaa löytää uutta ja se, mikä on tarkoituskin. Pyhiinvaellus on kulkijansa näköinen”, kuvailee Jyväskylän seurakunnan yliopistopappi Matti Väätäinen.

Maksuttoman Play Seppo -sovelluksen voi ladata matkapuhelimeen sovelluskaupasta. Sovellus tarvitsee luvan paikantamiseen ja erityisen koodin. Koodi 1F2B6B avaa Kampuspyhiinvaelluksen. 
Reittien pysähdyspaikat löytyvät sovelluksen kartasta, ja pyhiinvaelluksen voi aloittaa mistä kohtaa reittiä tahansa. Reitit voi kulkea osissa tai niille voi varata noin 1–1,5 tunnin levollisen hetken ja vaeltaa reitti rauhassa yksin tai ystävien kanssa. 

Kulkija voi poimia sovelluksen linkeistä myös säveliä matkan varrelle tunnelmaa virittämään.

Lisätiedot:
Matti Väätäinen
Jyväskylän yliopiston oppilaitospappi, Jyväskylän seurakunta
matti.vaatainen@evl.fi, 050 594 8167
 

24.8.2022 07.57