Uutislistaukseen

Jyväskylän seurakunnan maksuton lastenhoitoapu on nyt Pikkuhelppi

Jyväskylän seurakunnan varhaiskasvatuksen ammattilaisten tarjoama maksuton lastenhoitoapu jyväskyläläisille perheille alkoi helmikuussa 2021. Syksystä 2022 lähtien hoitoapu tunnetaan nimellä ”Pikkuhelppi”, ja sitä on tarjolla eri puolilla kaupunkia.   

Pikkuhelppiä voi hakea osoitteessa jyvaskylanseurakunta.fi/pikkuhelppi. Lasta tai lapsia voidaan hoitaa kotona, pihalla, leikkipuistossa tai seurakunnan tiloissa noin kaksi tuntia kerrallaan. Mitään erityistä syytä hoitoavulle ei vaadita: hoitohetken on tarkoitus tarjota vanhemmalle omaa aikaa tai mahdollisuutta jutella mielessä liikkuvista asioista ja kysymyksistä toisen aikuisen kanssa.  

- Pikkuhelppi on yksi tapa, jonka kautta haluamme tarjota pikkulasten vanhemmille tukea vanhemmuuteen – välillä hyvin haastavankin perhearjen keskellä. Vanhemmuus on yksi ihmisen arvokkaimmista ja haastavimmista tehtävistä, jossa monenlainen tuki ja jakaminen ovat äärimmäisen tärkeitä, sanoo Jyväskylän seurakunnan varhaiskasvatuksen asiantuntija Ritva Parkkali.     

Pikkuhelpistä vastaavat Jyväskylän seurakunnan keskustassa, Huhtasuolla, Keltinmäessä, Kuokkalassa, Korpilahdella, Palokassa, Säynätsalossa, Tikkakoskella ja Vaajakoskella toimivat lastenohjaajat. Palvelu on tarjolla toistaiseksi, ja sitä voi hyödyntää enintään 3 kertaa puolen vuoden aikana.

25.8.2022 08.58