Uutislistaukseen

Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma on suurempi kuin koskaan

19.8.2016 14.10

Naisten Pankki järjestää 11.9. Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuman yli 60 paikkakunnalla Suomessa ja ulkomailla. Tapahtumapaikkakuntia on lähes tuplasti enemmän kuin viime vuonna, aina Rovaniemeltä Espanjan Aurinkorannikolle. 

Tulossa on hieno kävelyjuhla hyvän asian puolesta! Tapahtumaohjelmat vaihtelevat eri paikkakunnilla, mutta tänä vuonna pääpaino on Naisten Pankin ja hankkeiden esittelyssä. Kohdemaista esillä ovat varsinkin Liberia ja Guatemala.

Tapahtuman yhteydessä Naisten Pankki kerää lahjoituksia, jotka käytetään kehitysmaiden naisten koulutuksen ja yrittäjyyden kehittämiseen. Tukemalla naista tuet samalla perhettä ja koko yhteisöä. Jo 30 euron lahjoitus auttaa toimeentulon alkuun. Tapahtuman valtakunnallisena tavoitteena on kerätä 2600 Ammattia.

Monet julkisuuden henkilöt tukevat omalla panoksellaan Naisten Pankin työtä ja tavoitteita. He kertovat videollaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, miksi he haluavat antaa aikaansa juuri Naisten Pankille 

Teoilla on väliä. Me eletään yhteisessä maailmassa ja silloin kun joku ei voi hyvin, meillä on velvollisuus ja mahdollisuus auttaa, sanoo kansanedustaja Jani Toivola.

- Naisten Pankki on tehnyt huikeaa työtä. Sen vaikutukset näkyvät konkreettisesti parempana maailmana ja osoittaa, että naisissa on voima niin meillä kuin muualla, sanoo kansanedustaja Annika Saarikko.

- Mä oon mukana Naisten Pankin toiminnassa, koska se on helppo ja hauska tapa tehdä hyvää, sanoo mentalisti Pete Poskiparta.

Ensimmäinen Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma järjestettiin 2010 Helsingissä. Tänä vuonna kävellään toista kertaa ulkomailla – yli 20 kaupungissa. Saksassa tapahtuma järjestetään jo kahdessatoista kaupungissa.

Sadat vapaaehtoiset osallistuvat Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuman tekemiseen. Tänä vuonna mukana on ennätysmäärä uusia vapaaehtoisia. Työn merkityksen voi tiivistää erään Naisten Pankin ammattikoulutuksen suorittaneen naisen sanoihin: ”Vaikka mitä tapahtuu, kukaan ei voi viedä minulta koulutusta.”