Uutislistaukseen

Saappaan juhlavuoden erityistunnustuspalkinto Petri Grönholmille

Jyväskylän seurakunnan erityisnuorisotyönohjaaja Petri Grönholm on palkittu Saappaan 50-vuotisjuhlavuoden erityistunnustuspalkinnolla Saapasjuhlassa Piispalassa 24.9. Saappaan neuvottelukunta on myöntänyt ainulaatuisia juhlavuoden palkintoja kolme kappaletta. Grönholmin lisäksi palkittiin Katja Oittinen Kajaanista ja Matti Nevalainen Joensuusta.

Petri Grönholmilla on takanaan yli kolmenkymmenen vuoden kokemus nuorisotyöstä Jyväskylässä. Vaikeiden koronavuosien jälkeen tunnustus tehdystä työstä tuntuu erityisen tärkeältä. 

–  Kaikkein tärkein ja paras kiitos työstä tulee nuorilta itseltään. Nuorten kohtaaminen antaa joka kerta paljon myös itselle, Grönholm sanoo. 

Jyväskylässä Palveluoperaatio Saapas on toiminut ajanjakson 1970-luvulta 1990-luvun alkuun ja uudelleen vuodesta 2006 alkaen eli yhtäjaksoisesti jo 16 vuoden ajan. 
Saappaan täysi-ikäiset, koulutetut vapaaehtoiset kohtaavat nuoria heidän ehdoillaan siellä missä he ovat. Saapas toimii kaduilla, festareilla ja netissä, ja toimintakokonaisuus muodostuu KatuSaappaasta, FestariSaappaasta ja NettiSaappaasta.

Saapas on osa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon nuorisotyötä ja valtakunnallista toimintaa koordinoi Lasten ja nuorten keskus ry. Jyväskylän seurakunnassa Saappaan toiminnasta vastaavat erityisnuorisotyönohjaaja Ilkka Göös ja NettiSaappaan osalta nuorisotyönohjaaja Hanna-Maire Leppänen


Lisätiedot:
Erityisnuorisotyönohjaaja lkka Göös
ilkka.goos@evl.fi, 050 521 5401
 

26.9.2022 10.19