Uutislistaukseen

Uusi saamenkielinen lauluvihko julkaistaan Kauneimpien joululaulujen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi

Kauneimmat joululaulutLinkki avautuu uudessa välilehdessä -musiikkitapahtuma täyttää 50 vuotta tänä vuonna. Juhlavuoden kunniaksi julkaistaan uusi saamenkielinen Kauneimmat joululaulut -vihko, jossa lauluja on kolmella eri saamen kielellä: koltansaamen, inarinsaamen ja pohjoissaamen kielillä.  

Saamenkielisessä Kauneimmat joululaulut -vihkossa on mukana saamelaisin voimin sanoitettu ja sävelletty joululaulu, johon sävelen on tehnyt Anna Näkkäläjärvi-Länsman ja sanat Inger-Mari Aikio

- Tein uuden pohjoissaamenkielisen joululaulun yhteistyössä runoilija Inger-Mari Aikion kanssa. Inger-Marin kirjoittama teksti kertoo valon voimasta. Laulussa valo pääsee vapauteen ja antaa joulumielen. Teksti on täynnä toivoa ja iloa. Oli todella mahtavaa saada säveltää tekstiin melodia. Tuntui tärkeältä tehdä uutta pohjoissaamenkielistä laulettavaa materiaalia. On jännittävää nähdä, miten saamenkieliset laulajat ottavat laulun vastaan, Näkkäläjärvi-Länsman kertoo. 
  
Joululaulun sanoittaneelle Inger-Mari Aikiolle kyseessä on ensimmäinen joululaulun sanoitus. Hän kertoo tehneensä sen viime talvena Teneriffalla, aurinkoisessa ja lämpimässä säässä.  

- Tuntui suorastaan hauskalta kirjoittaa sitä siellä. Ja on myös ihme, että juuri minä olen sitä kirjoittamassa. Tiedän, miten tärkeitä joululaulut voivat olla ihmisille. Olen erittäin ylpeä ja iloinen siitä, että minun ja Annan laulu on nyt mukana joululauluvihkossa. Toivon, että laulu tulee tutuksi ja rakkaaksi meille saamelaisille. Mielestäni laulussa on paljoa toivoa, jota me kaikki tarvitsemme pimeimpänä aikana.  

Kauneimmat joululaulut on perinteinen joulumusiikkitapahtuma, jonka Suomen Lähetysseura järjesti ensimmäisen kerran jo vuonna 1973. Kauneimmissa Joululauluissa kerätään vuosittain lahjoituksia Suomen Lähhetysseuran työhön heikoimmassa asemassa olevien lasten aseman parantamiseksi.

17.11.2022 14.38