Uutislistaukseen

Jyväskylän krematorio poissa käytöstä toistaiseksi

Jyväskylän krematorio Seppälänkankaalla on poissa käytöstä toistaiseksi. Keskeytys johtuu krematoriossa keskiviikkona 7.12. tapahtuneesta tulipalosta. Uusia tuhkauksia voidaan krematoriossa tehdä vasta ensi vuonna viikosta 3 lukien.

Tuhkauksia rajoittavat paitsi palossa vaurioituneen uuniyksikön korjaaminen, myös uunin peruskorjausmuuraus, joka on tarkoitus aloittaa vuoden alusta.

Tulipalossa krematorio täyttyi savusta, kun krematorion sisäänvientiluukku ei ollut sulkeutunut kunnolla teknisen vian vuoksi. Palo aiheutti vaurioita myös krematorion muille rakenteille. Niiden korjaaminen vie aikaa ja vaatii yksityiskohtaisia selvityksiä, ennen kuin tuhkaustoiminta toisella uuniyksiköllä voidaan käynnistää.

– Kaikki jo sovitut tuhkaukset hoidetaan joko Jyväskylän krematoriossa tai sopimuksen mukaan jossain muussa krematoriossa. Kaikki jo sovitut tuhkaukseen tulevat vainajat tuodaan Mäntykankaan hautausmaan kylmiöön, Jyväskylän seurakunnan hautaustoimen päällikkö Antti Pekuri kertoo.

– Poikkeustilanteesta johtuen toivomme, että vainajien tuhkaamiseen käytetään lähialueen muita krematorioita, Pekuri jatkaa.

Korjusten laajuudesta ja kestosta tiedotetaan lisää myöhemmin.

 

9.12.2022 12.55