Uutislistaukseen

Kirkon keskusteluapu päivystää joulunakin

Kirkon keskusteluavun päivystäjille voi purkaa huolia ja ahdistusta myös jouluna. 

Keskusteluavun palveleva puhelin on auki joka ilta, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Palvelevan puhelimen numeroon 0400 221 180 (pvm/mpm)  voi soittaa kello 18–24 välisenä aikana. 

Palveleva chat on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–20. Vuoden vaihteen jälkeen chat on avoinna kello 16–20. Chat-keskustelun voi aloittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/chatLinkki avautuu uudessa välilehdessä.   

Kirkon keskusteluavun nettikirje tarjoaa mahdollisuuden kirjoittaa nimetön viesti ympäri vuorokauden. Päivystäjät vastaavat viesteihin muutaman päivän kuluessa. Nettikirjeen voi kirjoittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/nettiLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Keskusteluapuun saa yhteyden myös perinteisellä kirjeellä.   

Kirkon keskusteluavun päivystäjät ovat kirkon työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia. Heitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Päivystäjä ei näe käyttäjän henkilöllisyyttä, sillä soittajan puhelinnumero ei näy vastaajalle. Puheluja ei nauhoiteta eikä keskusteluja tallenneta. Mitään henkilökohtaisia tietoja ei kerätä.   

Jyväskylän seurakunnan päivystävä pappi on tavoitettavissa numerossa 040 535 2328 arkipäivisin kello 9–15. Tapaninpäivänä 26.12. ja loppiaisena 6.1. ei ole päivystystä.    
 

14.12.2022 08.59