Uutislistaukseen

Joulu kutsuu vuosituhantiseen juhlaan – Seurakunnan ohjelmassa musiikkia, hartautta ja joulusauna

Joulua vietetään Jeesuksen syntymän muistoksi. Syntymän tarkkaa ajankohtaa ei tiedetä, mutta miljardit ihmiset eri puolilla maailmaa muistavat jouluna epävarmuuden keskelle syntyvää lasta. 

Myös Jyväskylän seurakunnan kirkot Tikkakoskelta Korpilahdelle tarjoavat jouluaatosta tapaninpäivään asti tilaisuuksia levolliseen hiljentymiseen.  

Jouluaaton hartauksien ja jumalanpalvelusten lisäksi joissakin kirkoissa voi seurata jouluisia kuvaelmia. Esimerkiksi Kuokkalan kirkossa jouluaattona 24.12. nähtävä Suutari Martti -joulukuvaelma mukailee Leo Tolstoin novellia, jossa Martti odottaa Jeesusta saapuvaksi. 

Koivuniemen leirikeskuksessa lämpiää aattona joulusauna. Naisten saunavuoro alkaa kello 20 ja miesten kello 21.15. Saunan lisäksi tarjolla on avantouintimahdollisuus ja iltapalaa. Ilta päättyy messuun Koivuniemen kappelissa.  

Koivuniemen kappelin lisäksi jouluyön messuun voi saapua Palokan, Taulumäen, Kuokkalan ja Kaupunginkirkkoon. Koivuniemen jouluyön messua voi seurata kello 23 alkaen myös seurakunnan Henki&elämä Youtube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.  

Kanavalle striimataan lisäksi jouluaamun 25.12. kello 8 sanajumalanpalvelus Palokan kirkosta.  

Seurakunnassa soivat joulun alla Kauneimmat Joululaulut yli 60 yhteislaulutilaisuudessa, joissa kerätään kolehti maailman köyhien lasten avustamiseksi. Joulun tunnelmasta voi nauttia myös lukuisissa joulukonserteissa.  

Uutta alkavaa vuotta 2023 voi tulla vastaanottamaan yhdessä lauantaina 31.12. kello 23 Jyväskylän Kaupunginkirkossa pidettävään jumalanpalvelukseen.  

Lisätiedot: www.jyvaskylanseurakunta.fi/joulu

14.12.2022 10.27