Uutislistaukseen

Jyväskylän seurakunnalta 20 000 euron avustus maanjäristyksen runtelemaan Syyriaan

Jyväskylän seurakunnan kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan keskiviikkona 22.2. lahjoittaa 20 000 euroa maanjäristyksestä kärsineiden auttamiseen Syyriassa. Lahjoitus tehdään Unto Tapani Vuorisen testamenttirahastosta, ja siitä 10 000 euroa kohdennetaan Kirkon Ulkomaanavun ja 10 000 euroa Suomen Lähetysseuran katastrofityöhön alueella. 

Helmikuun 6. päivänä tapahtunut maanjäristys aiheutti suurta tuhoa Syyrian pohjoisosissa ja Turkissa. Kuolleiden määrä on arvion mukaan yli 40 000, loukkaantuneita ja muuten apua tarvitsevia on valtavasti. 

Pohjois-Syyriassa on tällä hetkellä talviset olosuhteet. Rakennusten sortumisvaaran vuoksi moni maanjäristystä paennut joutuu oleskelemaan ulkona. Humanitaarisen avustustyön tässä vaiheessa on tärkeää toimittaa uhreille tarvikkeita, jotka auttavat selviytymään talvesta: lämpimiä vaatteita, huopia, suojaa, vettä ja ruokaa.

Sekä Kirkon Ulkomaanapu että Suomen Lähetysseura ovat jo aiemmin työskennelleet Syyriassa, ja järjestöillä on siellä valmiina toimivat verkostot avun saattamiseksi nopeasti perille. 

Vuonna 2021 vastaanotetun Unto Tapani Vuorisen testamenttilahjoituksen käyttötarkoitukseksi on määrätty humanitäärinen työ, sisältäen myös lähetystyön. 

23.2.2023 09.28