Uutislistaukseen

Pääsiäinen kutsuu kristikunnan suureen juhlaan

Jyväskylän seurakunnan pääsiäisajan tapahtumat kutsuvat jyväskyläläisiä jälleen koko kristikunnan suureen juhlaan. Palmusunnuntaista 2.4. lähtien kirkoissa seurataan Jeesuksen kärsimystietä kiirastorstain ja pitkäperjantain kautta aina pääsiäiseen – Kristuksen ylösnousemusjuhlaan – saakka.

Hiljaisella viikolla seurakunnan kirkoissa järjestetään useita hartaushetkiä ja jumalanpalveluksia. Myös perheen pienille on tarjolla omia kirkkohetkiä, joissa pääsiäisen tapahtumia ihmetellään elämyksellisesti ja lapsilähtöisesti. 

Kaikki seurakunnan pääsiäiskirkot löytyvät osoitteesta jyvaskylanseurakunta.fi/paasiaiskirkot2023. Osaan pääsiäiskirkoista voi osallistua myös verkon välityksellä osoitteessa youtube.com/henkielamaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.   

Pääsiäistunnelmaa välittävät lisäksi Ylen lähettämät valtakunnalliset jumalanpalvelukset. TV1:llä nähdään palmusunnuntaina 2.4. kello 10 uusintana studiokirkkoLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonka kelttiläissävyisestä musiikista vastaa jyväskyläläisyhtye itunen ja saarnasta pastori Heidi Watia. Kaikki pääsiäisen TV-jumalanpalvelukset ovat katsottavissa myös Ylen Areenasta.  

Jyväskylässä pääsiäisen syviä teemoja – surua ja kärsimystä, iloa ja toivoa – voi kokea myös Jyväskylän Pääsiäinen -taidefestivaalilla 2.–14.4. Kaiken ikäisille kaupunkilaisille suunnattu, pääosin maksuton taidetapahtuma sisältää muun muassa musiikkia, kuva- ja tanssitaidetta. 

Festivaali on osa Jyväskylän seurakunnan pääsiäisajan tapahtumia, ja sen koko ohjelma löytyy seurakunnan nettisivuilta osoitteesta jyvaskylanseurakunta.fi.

30.3.2023 09.57