Uutislistaukseen

Kirkkoneuvoston päätöksiä 17.5. ja 26.4.

Kirkkoneuvoston päätöksiä 17.5.2023

- Jyväskylän seurakunnan kirkkoneuvosto hyväksyi Otso Sovijärven hautapaikkaa koskevan oikaisuvaatimuksen, ja Otso Sovijärvi voidaan haudata viivytyksettä pappien riviin oikaisuvaatimuksessa esitetyillä perusteilla. Kirkkoneuvosto pyytää kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunnalta, että vanhan hautausmaan käyttösuunnitelmaa ruvetaan valmistelemaan viivytyksettä siten, että pappien rivin erityispiirteet otetaan huomioon ja että kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunnan päätös hautausmaan arkkuhautauskiellosta otetaan uudelleen käsittelyyn. 
Sovijärvi toimi Jyväskylän kaupunkiseurakunnan kirkkoherrana vuosina 1984–2003.

- Säynätsalon kirkon peruskorjaustöiden kokonaisurakan toteuttajaksi valittiin rakennusliike Porrassalmi Oy. Urakan kokonaishinta on 2 228 900 euroa. Säynätsalon kirkko suljettiin korjauksia varten lokakuussa 2022. 

- Kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäsen Martti J. Kari on pyytänyt eroa Jyväskylän seurakunnan luottamustehtävistä henkilökohtaisista syistä. Hänet valittiin seurakuntavaalien ehdokaslistalta Kokoomus ja sitoutumattomat. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se kutsuu varajäsen Maria Taivassalon kirkkovaltuuston jäseneksi ja valitsee Karin tilalle kirkkoneuvoston varsinaisen jäsenen.

- Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että seurakunnan luottamushenkilöiden palkkiosääntöä päivitetään. Esitettyjä muutoksia ovat muun muassa 15 euron korotus kokouspalkkioihin, enintään 60 euron lastenhoitokorvauksen käyttöönotto sekä toimielinten puheenjohtajien palkkioiden korotus. Yli kolme tuntia kestävien kokousten luottamushenkilöille maksettavia palkkioita korotetaan 50 prosentilla.
 

Kirkkoneuvoston päätöksiä 26.4.

Tikkakosken lähikirkkoalueen vastuupapiksi esitetään Antti Hiltusta
Jyväskylän seurakunnan kirkkoneuvosto esittää Tikkakosken lähikirkkoalueen vastuupapiksi Antti Hiltusta. Tällä hetkellä hän toimii Viitasaaren kirkkoherrana. Hiltunen oli myös haastattelutyöryhmän yksimielinen esitys.
Kirkkovaltuusto päättää valinnasta 30. toukokuuta.
Jyväskylän seurakunnan VII kappalaisen virkaa haki kuusi hakijaa, joista kolme kutsuttiin haastatteluun.
 
Ruoka-apu Lyydian yhteistyöstä sopimus
Jyväskylän seurakunta ja Jyväskylän Suvanto ry kirjaavat sopimukseen yhteistyönsä ruoka-avun toteuttamisesta Jyväskylässä. Toukokuussa solmittavalla sopimuksella vakiinnutetaan vuonna 2022 alkanut toimintamalli, jolla jaetaan hävikkiruokaa vähävaraisille jyväskyläläisille ruoka-apu Lyydian toimipisteestä ja useasta satelliittipisteestä. 
Seurakunnan diakoniatyöntekijät kohtaavat apua tarvitsevia ja kirjoittavat ruokaseteleitä Lyydiaan. Apu kohdentuu vähävaraisille, ja samalla on mahdollisuus saada neuvontaa ja palveluohjausta.  
Suvanto ry vastaa ruoka-avun käytännön järjestelyistä. Jyväskylän seurakunta tukee ruoka-avun toimintaa vuosittain 9000 eurolla. Suvanto ry on tehnyt yhteistyösopimuksen myös Jyväskylän kaupungin kanssa.  
 

22.5.2023 14.09