Uutislistaukseen

Kesäkonserttisarja saapuu jälleen elokuussa – luvassa laadukasta musiikkia tiistai-iltoihin

Jyväskylän seurakunnan Kesäkonsertit 2023 -sarjan viidessä konsertissa kuullaan urkumusiikkia, soolosaksofonia, laulu- ja pianomusiikkia, lastenmusiikkia sekä musiikkia pianolle nelikätisesti. 
Konsertit keskustan kirkoissa alkavat klo 18, ja niihin on vapaa pääsy. Konserteissa on mahdollisuus lahjoittaa Yhteisvastuu-keräykseen, jonka tuotolla ehkäistään nuorten kokemaa väkivaltaa Suomessa ja maailmalla. 

Sarjan avaa Taulumäen kirkossa tiistaina 1.8. kansainvälisesti tunnustettu ja palkittu urkutaiteilija Colin Andrews. Loisteliaasta ja vakuuttavasta musisoinnista kiitetty Andrews esittää musiikillisen tarinan kolmen eurooppalaisen kaupungin, Leipzigin, Lontoon ja Pariisin mestareiden tuotannosta. Konsertissa kuullaan musiikkia säveltäjiltä J.S.Bach, Sir Arthur Bliss, Herbert Howells, Paul Patterson, Cesar Franckin ja Joseph Bonnet

Sarjan toisessa konsertissa Kaupunginkirkossa 8.8. Esa Pietilä sykähdyttää saksofonin suurilla tunnelmilla. Pietilän jazz/impro -yhtyeet ovat kansainvälisesti tunnettuja. Lisäksi hän soittaa erilaisissa nykymusiikkikokoonpanoissa, kamarimuusikkona sekä konsertoi säännöllisesti orkestereiden solistina. Konsertissa kuullaan Pietilän omia sävellyksiä sekä improvisoituja teoksia muun muassa J.S. Bachin musiikista, virsistä sekä Pietilän omista teemoista ja assosiaatioista. 

Kuokkalan kirkon Kotomaamme -lauluja Suomen kesästä -konsertissa 15.8. heittäydytään kesän tunnelmiin kevään riemullisista sävelistä kesäyön melankoliseen hartauteen. Sibelius-Akatemiassa opiskelevat baritoni Paulus Hartikainen ja pianisti Kaisa Pulkkanen esittävät sovituksia tunnetuimmista kansanlauluista sekä kesäisiä lauluja useilta tunnetuilta 1900-luvun alkupuolen suomalaissäveltäjiltä, kuten Jean Sibeliukselta, Selim Palmgrenilta, Heino Kaskelta ja Erkki Melartinilta unohtamatta Oskar Merikantoa ja Ilmari Hannikaista

Mikä on lapsille tärkeää 2020-luvulla? Se selviää Taulumäen kirkossa 22.8., kun lavalle kiipeää Mimmit, yksi Suomen tunnetuimmista lastenmusiikkiyhtyeistä. Mimmit-duo Pauliina Lerchen ja Hannamari Vallilan konsertti on riemastuttava yhdistelmä laulua, tanssia ja animaatiota. Tärkeää -konsertissa kuullaan vauhdikkaita lauluja erilaisista perheistä, eläimistä, ystävistä ja luonnosta. Myös yleisö pääsee ääneen – laulamaan, leikkimään, viittomaan ja arvailemaan. 

Kesäkonsertit 2023 huipentuu Kuokkalan kirkossa 29.8. kauniin ja lempeän pianomusiikin myötä. Kesäillan kaksilla koskettimilla tarjoilevat Jyväskylän seurakunnan pianon ääressä viihtyvät kanttorit Eveliina Modinos ja Hanna Penttinen. Ohjelmaan on valittu tuttuja ja tunnettuja teoksia Suomesta sekä virolaisen Arvo Pärtin pianosävellyksiä. Illan erityisenä makupalana ovat kappaleet kahdelle pianolle. 

Konserteista löytyy lisätietoa Jyväskylän seurakunnan nettisivuilta. Sarjaa voi myös seurata Facebookissa nimellä Jyväskylän seurakunnan Kesäkonsertit-sarja.
 

Maria Sahipakka
Musiikin asiantuntija
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

25.5.2023 08.21