Uutislistaukseen

Kenttäpiispa Pekka Asikainen siunataan virkaansa

Uusi kenttäpiispa Pekka Asikainen siunataan virkaansa Helsingin tuomiokirkossa torstaina 15.6. 2023 kello 18.00.

Siunaamisen toimittaa arkkipiispa Tapio Luoma, ja hänen avustajinaan toimivat piispa Mari Leppänen sekä Puolustusvoimien sotilaspapiston edustajat. Musiikista vastaavat Kaartin soittokunta ja tuomiokirkon kanttorit. Kirkkotilaisuus on kaikille avoin. Tilaisuutta voi seurata myös striimattuna Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan YouTube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kenttäpiispa on Puolustusvoimissa työskentelevä valtion virkamies ja pappisvirkaan vihitty pappi. Kenraalikuntaan kuuluva kenttäpiispa johtaa ja valvoo Puolustusvoimien hengellistä työtä ja vastaa Puolustusvoimissa kirkollisesta alasta ja sen teologisista linjoista. Lisäksi kenttäpiispan tehtäviin kuuluvat alan valmiussuunnittelu, hengellisen ja henkisen tuen antaminen sekä yhteydenpito Suomessa toimiviin kirkkokuntiin ja uskonnollisiin yhteisöihin.

Filosofian ja teologian tohtori Pekka Asikainen on nimitetty kenttäpiispan virkaan ajalle 1.6.2023–31.5.2028. Aiemmin hän on toiminut Oulun evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän johtajana sekä diakoniajohtajana Oulun Diakonissalaitoksen Säätiössä, Kirkkohallituksen kasvatus- ja perheyksikön apulaisjohtajana ja hiippakuntasihteerinä Oulun hiippakunnassa.

8.6.2023 14.26