Uutislistaukseen

Urheilun sykkeestä parempaa elämää

Urheilulähetystyön parissa mongolialaiset lapset ja nuoret oppivat elämässä tarvittavia taitoja ja asenteita. Marraskuun alussa kirkoissa kerätään kolehti Kylväjän urheilutyölle Mongoliassa.
Mongolia kolehti_THUMB.jpg

Kirkkohallituksen määräämä Lähetysyhdistys Kylväjän virallinen kolehtipyhä on sunnuntaina 6.11. Kolehti kerätään urheilulähetyksen hyväksi FLOM Sports Clubin kautta.

FLOM Sports Club on vuoden 2014 alussa perustettu urheiluseura. Sen toimintaa johtaa joukkuevalmentaja Niko Ijäs. Yhdessä vaimonsa diakoni, sosionomi Marijan kanssa hän parantaa mongolialaisten elinoloja paitsi urheilun avulla, myös diakonisesti.

Urheilutyötä tekevät lähetit ovat yhdistäneet kaksi sydämen intohimoa, uskon ja urheilun. Urheilulähetit avustajineen ovat lyhyessä ajassa laajentaneet lajivalikoiman jalkapalloon, koripalloon ja lentopalloon, sekä tuoreimmaksi myös jousiammuntaan.

Erilaisissa urheilutapahtumissa lapset ja nuoret oppivat sosiaalisia taitoja ja arvoja, joita tarvitaan elämässä yleisestikin. Pelien tuoksinassa lapsia ja nuoria kutsutaan mukaan seurakuntien toimintaan. Seurakuntien yhteydessä toimivissa urheilujoukkueissa pelaajat voivat hiljentyä myös hartauksiin.

Ijäkset ovat tulossa pian Suomen-jaksolle. Urheilulähetystyö jatkuu Nikon kouluttamien paikallisten voimin maassa olevien suomalaisten lähettien tuella.

Lähetysyhdistys Kylväjä tekee työtä alueilla, joissa on vain vähän kristittyjä ja kirkkoja. Usein tämä tarkoittaa työskentelyä haastavissa paikoissa, kuten islamilaisilla alueilla. Järjestöllä on tällä hetkellä noin 40 lähettiä erityisesti Aasiassa. Mongolian-työtä on tehty vuodesta 1997.

FLOM Sports Clubin vaikuttavaa toimintaa esitellään virallisen kolehtipyhän jumalanpalveluksen yhteydessä jaossa olevassa Kylväjä –lehdessä sekä kotisivuilla.

Tietoa Kylväjän kolehtipyhästä: http://www.kylvaja.fi/seurakunnille.

FLOM Sports Clubin Facebook-sivut: https://www.facebook.com/flomsportsclub.

Tietoa urheilulähetystyöstä: http://www.kylvaja.fi/tyomme/urheilulahetystyo.

1.11.2016 08.58