Uutislistaukseen

Kuokkalan kirkko saa kastepuun

Kuokkalan kirkon uusi kastepuu asennetaan paikoilleen perjantaina 9. helmikuuta. Kastepuun aihe nousee raamatunlauseesta Minä olen viinipuu, te olette oksat.

Yksityiskohta Silja van der Meerin toteuttamasta kastepuusta.

Yksityiskohta Silja van der Meerin toteuttamasta kastepuusta.

Median edustajat ja kaupunkilaiset ovat tervetulleita tutustumaan taideteokseen kirkkosalissa 9.2. kello 14–15. Myös kastepuun toteuttanut tekstiilitaiteilija Silja van der Meer sekä Itäisen alueen johtava pappi Riku Bucht ja Kuokkalan lähikirkkoalueen vastuupappi Minna Rantalainen ovat paikan päällä tavattavissa. 

Silja van der Meerin kädenjälkeä ovat myös Kuokkalan kirkon liturgiset tekstiilisarjat aiheenaan Jeesus otti leivän, siunasi ja mursi. Uuden kastepuun muotokieli ja materiaalivalinnat keskustelevat nyt kirkkosalin muun taiteen kanssa. 

– Inspiroiduin näyttävän alttariteoksen pyöreistä muodoista. Lisäksi valitsin kastepuun materiaalit sointumaan liturgisien tekstiilien värimaailmaan ja toteutustekniikkaan, van der Meer sanoo.

Kastepuu kuvaa elämän puuta, jonka vahvasta rungosta kasvaa seurakuntaa symboloiva puun oksisto, ja sen erisävyiset lehdet kertovat värikkäästä moninaisuudesta. Vuoden kuluessa kastepuuhun ripustetaan jokaiselle Kuokkalan lähikirkkoalueella kastetulle valkoinen kastekyyhky. Vähitellen lisääntyvä lintuparvi kuvastaa seurakunnan elämää ja kasvua. Kerran vuodessa puu riisutaan, ja kyyhkyset jaetaan muistoiksi kasteperheille. 

Uusi kastepuu otetaan käyttöön Kuokkalan kirkon messussa sunnuntaina 18. helmikuuta. 

Jyväskylän seurakunnan kirkoissa kastepuu on jo käytössä Keltinmäessä, Korpilahdella, Kortepohjassa, Palokassa ja Tikkakoskella, ja jokainen niistä on oma taideteoksensa.
 

Riku Bucht
Riku Bucht
Alueen johtava pappi
Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4
40520 Jyväskylä

5.2.2024 09.11