Uutislistaukseen

Tuonen tupa tarjoaa paikan ja ajan keskustella kuolemasta

Tuonen tuvan Ensimmäisessä kokoontumisessa kerätään toiveita osallistujilta teemoista keväälle 2017. Keväällä järjestetään kaksi tilaisuutta Jyväskylässä.
_03A6445_XL.jpg

Tuonen tupa tarjoaa paikan ja ajan keskustella kuolemasta

Jyväskylässä tartutaan tabuun eli puhutaan kuolemasta Tuonen tuvassa. Ensimmäinen Tuonen tupa on lauantaina 12.11. Vanhassa pappilassa. Vastaavia "kahviloita" löytyy muualta Euroopasta. Lappeenrannassa Tuonen tupa on toiminut jos useamman vuoden ajan rovasti Matti J.Kurosen aloitteesta. Jyväskylässä toimintaa käynnistävät diakonian työalasihteeri Heini Lekander ja sosionomi Anne Laimio, jolla on pitkä kokemus mm. sururyhmien ohjaajien kouluttajana, työnohjaajana ja vertaistoiminnan kehittäjänä.
- Meidän on helpompi elää tätä elämää, jos ymmärrämme kuolevamme, sanoo Heini Lekander.
Diakoniatyössä hän on nähnyt, miten paljon kuolemaan liittyvät ajatukset askarruttavat ihmisiä.
Lappeenrantalainen rovasti Matti J. Kuronen on toiminut kauan poliisi- ja pelastuslaitoksen pappina. Työ opetti elämän ja kuoleman raadollisuuden.
- Ensivaste- ja poliisiautossa elämä näyttää toiselta kuin pappilan ikkunasta. Elämä on myös kuolemista, mutta kuolemaan ei koskaan totu, Kuronen sanoo.

Ensimmäisessä kokoontumisessa  kerätään toiveita osallistujilta teemoista keväälle 2017. Keväällä järjestetään kaksi tilaisuutta Jyväskylässä.

Tuonen tuvan kahvila on siis auki Vanhassa pappilassa lauantaina 12.11. klo 14-16.

8.11.2016 12.31