Uutislistaukseen

Kirkkoneuvoston päätöksiä 12.6.2024

- Tikkakosken pappilalle haetaan purkulupaa. Jyväskylän seurakunnan kiinteistöstrategian mukaisesti rakennuksesta päätettiin luopua vuonna 2020, ja purku on havaittu myyntiä tarkoituksenmukaisemmaksi. Tontin keskelle saadaan näin väljyyttä, eikä kirkon pysäköintialueita tarvitse pienentää uusien omistajien tarpeisiin. 
Purkua suunnitellaan vuodelle 2025. Pappilan aiempi toiminta keskitetään peruskorjattuun Tikkakosken kirkkoon.

- Kirkkoneuvosto lähetti valmisteltavaksi toukokuussa jätetyt valtuustoaloitteet sateenkaariyhteyshenkilöiden ja hengellisen väkivallan yhteyshenkilön nimeämisestä Jyväskylän seurakuntaan sekä luottamushenkilöiden ja vapaaehtoisten ansiomerkki- ja muistamiskäytännöistä. 
Yhteyshenkilöitä esitetään aloitteessa nimettäviksi vuonna 2024. Aloitteen allekirjoittivat Liisa Kuparinen ja 23 muuta kirkkovaltuutettua
Ansiomerkkejä koskevassa aloitteessa esitetään, että seurakuntatyön ansiomerkkien myöntäminen kirkkovaltuuston -neuvoston ja johtokuntien varsinaisille jäsenille Jyväskylän seurakunnassa otettaisiin käyttöön vuoden 2025 alussa. Lisäksi vapaaehtoisille luotaisiin muistamiskäytännöt. Sen allekirjoittivat Mauri Sompa ja 15 muuta kirkkovaltuutettua.
 

12.6.2024 18.51