Uutislistaukseen

Katso minuun… -elokuvapalkinto ohjaaja Selma Vilhuselle

Kirkon mediasäätiön Katso minuun… -palkinto on tänä vuonna myönnetty ohjaaja Selma Vilhuselle elokuvastaan Tyttö nimeltä Varpu. Palkinto jaettiin Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaaleilla launtaina.

Tämän kertaisen palkinnon saajan valitsi Kirkon mediasäätiön hallituksen jäsen Elina Rislakki, joka on työskennellyt muun muassa toimittajana, tuottajana ja mediapedagogina.

Elina Rislakki luonnehtii elokuvaa seuraavasti: "Pienen tytön maailmaan katsojan vievä, riipaisevan rehellinen teos. Tarina uppoaa syvälle tajuntaan ja herättää katsojassaan vahvasti empatiaa. Loistavat näyttelijäsuoritukset ja upea näyte ohjaajan kyvykkyydestä. Elokuva meille kaikille."

Elokuvassa 12-vuotias Varpu on kovaa vauhtia varttumassa aikuiseksi. Hänen äitinsä ei halua kasvaa isoksi. Tyttö ei ole koskaan tavannut isäänsä. Eräänä iltana Varpu saa tarpeekseen: hän ajaa varastetulla autolla Ouluun etsimään isäänsä, josta tietää vain nimen. Tämä ei kuitenkaan ole sellainen, mitä tyttö odotti.

Lasten ja nuorten elokuvia tukeva Katso minuun… -palkinto jaetaan yhdelle kotimaiselle elokuvalle kerrallaan, ja se myönnetään elokuvan ohjaajalle. Palkinnon myöntämisperusteissa painotetaan elokuvien teknistä ja taiteellista korkealaatuisuutta sekä sellaisia teemoja, jotka kutsuvat katsojat pohtimaan kristillistä arvomaailmaa. Nyt kahdeksatta kertaa jaettu Katso minuun… -palkinto on suuruudeltaan 1500 euroa.

Kirkon Mediasäätiö on perustettu vuonna 2005. Sen tarkoituksena on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arvoperustalta lähtien tukea ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.

 

 

19.11.2016 14.00