Uutislistaukseen

Lähetysseura evakuoi työtekijöiden lapset Nepalista

Evakuointi maanjäristusalueelta koskee Anni Takkoa ja Sara Dhakalia sekä heidän lapsiaan. Sara Dhakal on Säynätsalon alueseurakunnnan nimikkolähetti.

(Suomen Lähetysseura)
Suomen Lähetysseuran ulkomaantyön johtaja Rolf Steffansson on tehnyt päätöksen, että Nepalissa olleiden Lähetysseuran työntekijöiden lapset evakuoidaan Suomeen äitiensä kanssa. Evakuointi koskee Anni Takkoa ja Sara Dhakalia sekä heidän lapsiaan. Lisäksi Suomeen palaa Lähetysseuran työssä ollut harjoittelija.


Muut kuusi työntekijää jäävät Nepaliin heidän joukossaan toinen Säynätsalon nimikkolähetti Prakash Dakal. Maahan ovat keskiviikkoaamuna 29.4. palanneet Suomessa työmatkalla olleet aluepäällikkö Ben Westerling, kirkollisen työn koordinaattori, tiedottaja Maria Westerling sekä kehitysyhteistyökoordinaattori Hannaleena Pölkki.'
Maanjäristyksen takia lapsiperheiden tilanne Kathmandussa on vaikeutunut. Jälkijäristyksien takia perheet ovat joutuneet nukkumaan yöt teltoissa, sähköt ovat olleet poikki ja vedensaanti vaikeaa.


Lähetysseura tukee myös yhteisissä neuvotteluissa hallituksen avustuskoordinointia Kathmandun laaksossa. Lisäksi Lähetysseuran työntekijät osallistuvat päivittäin Luterilaisen maailmanliiton avustustiimiin ja Lähetysseuran yhteistyöjärjestöjen avustamiseen.
Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä.

www.suomenlahetysseura.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

29.4.2015 13.44