Uutislistaukseen

Lutakkoon syntyi yhteisötaideteos

Valtakunnallisesta Siivouspäivästä ideansa saanut, kierrätysmateriaaleja hyödyntävä teos valmistui Lutakonpuistoon viime lauantaina. Rakentamiseen saivat osallistua kaikki halukkaat. Työtä ohjasi kuvataitelija Minja Revonkorpi.
1782269_lutakon_yhteisotaideteos03_L.jpg

Lutakonpuistoon valmistunut yhteisötaideteos kertoo pieniä tarinoita esineistä ja niiden historiasta. Osaksi teosta on liitetty kankaalle kirjoitettuja muistoja ja ajatuksia, joita teoksessa käytetyt esineet ja käsityöt toivat tekijöidensä mieleen.

Valtakunnallisesta Siivouspäivästä ideansa saanut, kierrätysmateriaaleja hyödyntävä teos valmistui Lutakonpuistoon lauantaina 23.5. ja sen rakentamiseen saivat osallistua kaikki halukkaat. Työtä ohjasi kuvataitelija Minja Revonkorpi. Huonojen sääolosuhteiden vuoksi taideteoksen rakentaminen siirrettiin alkuperäisestä paikasta Lutakon lähipalvelutaloon, jossa sen tekemiseen osallistuivat useat lähipalvelutalon asukkaat, vierailijat sekä muut kiinnostuneet. Teos pystytettiin rakentamisen jälkeen Lutakonpuistoon Jyväsjärven puoleiseen päätyyn, jossa se on nähtävissä 6. kesäkuuta saakka, ellei ilkivalta tai sääolosuhteet merkittävästi vahingoita sitä.

Teos rakennettiin osana Osallistuutta! -tapahtumaa, jonka tarkoituksena oli tutustuttaa etenkin Lutakon alueella asuvia ikäihmisiä toisiinsa ja löytää heille mielekästä toimintaa.
Tapahtuman järjesti Lutakon lähiverkko, joka on syntynyt osana RAY:n rahoittamaa Osallisuutta lähiympäristöstä -hanketta.

26.5.2015 13.16