Uutislistaukseen

Lisää kuntapaikkoja pakolaisille, kampanjoi Changemaker

Changemaker haastaa tänä vuonna kaikki kunnat ja kunnallisvaaliehdokkaat lisäämään pakolaisten kuntapaikkoja. Ensimmäinen koulutus on lauantaina Jyväskylässä

Tuhannet Suomesta turvapaikan saaneet ovat ilman kuntapaikkaa. Kuntapaikka tarkoittaa, että kunta tarjoaa asunnon ja tukea kotoutumiseen turvapaikan saaneelle. Kuntapaikka on tärkeä tapa kantaa kansainvälistä vastuuta ja vastata pakolaiskriisiin paikallisesti. Siksi Changemaker haastaa tänä vuonna kaikki kunnat ja kunnallisvaaliehdokkaat lisäämään kuntapaikkoja! Tule kampanjakoulutukseen niin opit miten muutetaan pakolaispolitiikkaa parempaan suuntaan. Kampanja näkyy erityisesti Turussa, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä ja Joensuussa.

Changemakerin uusi kampanja alkaa lauantaina 11.2., jolloin järjestämme starttipäivän Jyväskylässä. Päivän ohjelmassa on ensin koulutusta ja keskustelua kampanjateemasta. Lopuksi harjoitellaan kuntavaaliehdokkaiden kohtaamista ja ideoidaan paikallisia vaikuttamistempauksia. Kampanjakoulutus alkaa kello 13 Vanhassa Pappilassa (Vapaudenkatu 26, Jyväskylä). Ohjelma päättyy kello 17.

Tule mukaan kansamme haastamaan oman kuntasi päättäjät tarjoamaan lisää paikkoja turvapaikan saaneille!

Ilmoittaudu mukaan täälläLinkki avautuu uudessa välilehdessä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Changemaker korvaa tapahtumaan osallistuvien jäsentensä matkakulut bussi- ja junalippuja vastaan matkaohjeensaLinkki avautuu uudessa välilehdessä mukaisesti. Päivän aikana tarjotaan myös pientä vegaanista purtavaa.

Kampanjan nettisivut aukeavat myös tulevana viikonloppuna, joten kannattaa pysyä kuulolla!

7.2.2017 13.27