Uutislistaukseen

Hautausmailla kesätöitä luvassa noin sadalle hakijalle

Jyväskylän seurakunnan hautausmaiden kesätyöntekijöiksi pyrkii lähes saman verran hakijoita kuin viime vuonna. Kesätyöpaikka kiinnosti 496 hakijaa, joista naisia on selvä enemmistö. Kesätyöpaikka on luvassa noin sadalle hakijalle. Hakuaika päättyi tammikuun lopussa.

Etusijalla ovat hautaustoimen päällikön Antti Pekurin mukaan ne, joilla on jo aikaisempaa kokemusta hautausmailla työskentelystä. Joka vuosi hautausmaille valitaan myös ensikertalaisia, joista haastatteluun pyydetään noin sata. Kesätyöpaikan saa 30-40 ensikertalaista. Haastateltavien suurempi määrä johtuu siitä, että kaikki valitut eivät ota paikkaa vastaan.

Kesätyöntekijöiden pestit vaihtelevat kuukauden mittaisesta kesätyöstä runsaan viiden kuukauden pituisiin jaksoihin. Kausityöntekijöitä haetaan hautausmaiden ja kiinteistöjen ulkoalueiden hoito- ja ylläpitotehtäviin Korpilahden, Lahjaharjun, Mäntykankaan, Säynätsalon ja Tikkakosken hautausmaille sekä Puistokadulla sijaitsevalle Vanhalle hautausmaalle. Kesätyöntekijöiltä edellytetään vähintään 18 vuoden ikää. Kaikille valituksi tulleille lähetetään tieto postitse 17.3. mennessä.

 

 

8.2.2017 09.22