Uutislistaukseen

Pääsiäinen näkyy ja kuuluu sekä televisiossa että radiossa

Narsissit_THUMB.jpg

Pitkäperjantaina 14.4. klo 10 Yle TV1:n Nojatuolikirkossa ihmetellään poissaolevaa Jumalaa ja hiljennytään ristin varjoon. Ajatuksia käsittämättömästä jakavat ja Jeesuksen viimeisiä sanoja ristillä pohtivat piispa Eero Huovinen ja pastori Kimmo Saares. Muusikkovieraana esiintyy Piia Viitanen.

Myös muut pääsiäisen tv-jumalanpalvelukset esitetään TV1:ssä. Pääsiäisyön jumalanpalvelus 15.4. klo 23.30 lähetetään Pyhän Nikolaoksen kirkosta Vaasasta. Palveluksen toimittaa metropoliitta Elia yhdessä papiston ja kuoron kanssa. Jumalanpalvelus lähetetään myös Yle Radio 1:ssä.

Pääsiäispäivän 16.4. klo 10 jumalanpalvelus lähetetään Parkanon kirkosta, jossa saarnaa kirkkoherra Liisa Myyryläinen ja liturgina toimii Marianne Kyrönviita.

Pääsiäisen radiojumalanpalvelukset lähetetään Yle Radio 1:ssä:

  • Pitkäperjantaina 14.4. klo 10 esitetään sanajumalanpalvelus Jäppilän kirkosta Pieksämäeltä.
  • Pääsiäisyön jumalanpalvelus 15.4. klo 23.30 lähetetään Pyhän Nikolaoksen kirkosta Vaasasta.
  • Pääsiäispäivänä 16.4. klo 10 jumalanpalvelus tulee Rovaniemen kirkosta.
  • Toisen pääsiäispäivän 17.4. jumalanpalvelus klo 10 pidetään Turun Henrikinkirkossa.

Pääsiäispäivänä, sunnuntaina 16.4. klo 12.15 Horisontti-ajankohtaisohjelmassa (Yle Radio 1) keskustellaan pääsiäisen pitopöydän äärellä ruoan ja hengellisyyden välisestä monisyisestä suhteesta. Ruoka liittyy juhlaan ja ilmentää kulttuuria – samoin kuin myös hengellisyys. Ohjelmassa on mukana myös Helsingin Via Crucis -pääsiäisvaelluksessa tänä vuonna Jeesusta esittävä näyttelijä Maria Ylipää.

 

 

13.4.2017 11.00