Uutislistaukseen

Vähävaraisille vaaditaan adressilla edullisempia bussilippuja

Suvimäen Klubitalon jäsenet ovat tehneet aloitteen, jossa pienituloisille
työkyvyttömyyseläkeläisille ajetaan alennusta bussilippuihin. Alennus koskisi ainakin takuueläkkeellä olevia henkilöitä, joiden joukossa on paljon mielenterveyskuntoutujia. 30 vuorokauden näyttökortti maksaa 60 euroa. Se on liian suuri hinta on pienestä takuueläkkeestä, vetoomuksessa todetaan. Adressissa vaaditaan 30 vuorokauden näyttökortin myymistä esimerkiksi puolella hinnalla kaikkein pienintä työkyvyttömyyseläkettä (746,57 €/kk) saaville henkilöille.

Jyväskylän seurakunnan diakonian työalasihteerin Heini Lekanderin mukaan Suvimäen klubitalolta liikkeelle lähtenyt aloite on erittäin kannatettava.
- Diakoniatyössä tapaamme jyväskyläläisiä vähävaraisia ihmisiä ja kuulemme paljon kertomuksia siitä, miten liikkuminen Jyväskylässä on välillä hankalaa ja kallista. Moni pienituloinen ei omista autoa, eikä sellaista välttämättä ole tuttavapiirissäkään.  Vähävaraisilla voi olla muutenkin vähän sosiaalisia verkostoja, Lekander toteaa.

Lekanderin mielestä osallistuminen Jyväskylän toimintaan ja tapahtumiin tukee vähävaraisten arjen hyvinvointia. Koska monet tapahtumat ja tilaisuudet järjestetään kaupungin keskustassa tai alueiden taajamissa, alennus bussilippuihin on tärkeää.

Adressin voi allekirjoittaa täälläLinkki avautuu uudessa välilehdessä.
 

12.6.2015 13.13