Uutislistaukseen

Keski-Suomen paras saunatarina löytyi Lehtisaaresta

Lehtisaaren sauna_L.jpg

Keski-Suomen paras sauna -kilpailussa paras saunatarina löytyi Lehtisaaren saunalta. Lehtisaari on Jyväskylän seurakunnan omistama kesäpaikka Tuomiojärvellä.

Saunan ilmiantaja kertoi tarinan näin:

"Tämä on niitä harvoja ilimasia saunoja, joihin on tervetulleita kaikki halukkaat mm. sukupuolesta, uskonnosta, asuinpaikasta sekä siitä ettei tarvi kuulua mihinkään tiettyyn järjestöön tms. Vaan tosiaankin kaikki halukkaat on sinne tervetulleita, eikä maksa mittää! Joten tämä "kaikkien yhteinen kesäpaikka" ei "kysele kenenkään rahatilannetta".
Mielenkiintoseksi saunaan menemisen tekkee myös sinne kulukeminen, joka tehhään soutuvenneellä! Paikanpäällä on mahollisuus paistaa omat makkarat. Ja onhan siellä pienimuotonen kioski, joka ei sinänsä hae voittua kioskin tuotoilla. Ja siitä saunasta vielä: sauna on sekasauna, eli ei oo olemasa naisten- tai miestenvuoroja. Joten koko perhe pääsee saunaan yhtäaikaa! Täten ei tarvi kytätä kellua millon kukanenki pääsee saunomaan.
Löylyt on lepposat ja tunnelma kojikas. Uimaan pääsee niin viilentymmää. Venettä voi lainata ja käyvä soutelee, nii halutessaan. Tämä on mun mielestä paras sauna!"​

 

Keski-Suomen paras sauna -kilpailussa ilmiannettiin yhteensä 47 eri saunaa. Kolme eniten ääniä saanutta saunaa olivat:
1. Revontuli (18 ääntä)
2. Varjolan tila (12 ääntä)
3. Tupaswilla (9 ääntä)

Ääniä annettiin yhteensä 95, joista 91 täytti kilpailun kriteerit. Keski-Suomen paras sauna -kilpailun järjesti Keski-Suomen liitto.

 

 

20.6.2017 11.13