Uutislistaukseen

Lutherin pöydässä –teatteriesitys palaa näyttämölle

Lutherin pöydässä (6)_edit_140_THUMB.jpg

Teatteriesityksessä koetaan musiikillinen illanvietto Martti Lutherin luona 1540-luvulla. Yleisö pääsee istumaan samaan pöytään isäntäväen kanssa. Illan kuluessa ruokaillaan ja kuunnellaan Lutherin pöytäpuheita. Esitystä rytmittää 1500-luvun musiikki, jota esittävät lauluyhtye Lux Auribus ja soitinyhtye. Illan pääteemoina ovat avioliitto ja musiikki. Uudistaja Luther oli sitä mieltä, ettei kirkonmiehen tarvitse elää selibaatissa, ja perusti perheen. Miehen ja naisen välisestä suhteesta hän puhuu railakkaasti ja rehevästi, ja rehevä hän oli ihmisenäkin.
- Jos Jumalalla ei olisi huumorintajua, en tahtoisi taivaaseen!

Musiikki oli Lutherille tärkeä ja läheinen asia. Hän soitti luuttua, lauloi ja sävelsi musiikkia ja kirjoitti runoja. Lutherin pöydässä -esityksen säveltäjänimiä ovat Martti Lutherin lisäksi  Ludwig SenflCaspar Othmayr ja Josquin des Prés. Esityksen virsiin saa yleisö halutessaan osallistua mukaan.

Martti Lutherin roolissa nähdään näyttelijä Esa Valkila. Lutherin pöytäpuheisiin perustuvan käsikirjoituksen on laatinut Raili Kivelä, joka on myös esityksen ohjaaja. Lux Auribusta johtaa Kimmo Tuuri, ja soitinyhtyettä Christine Bürklin. Näytökset pidetään Jyväskylän Vanhan pappilan tunnelmallisessa salissa.
Näytelmän ensiesitykset nähtiin Vanhassa pappilassa keväällä 2017.

 

 

Näytökset syyskuussa tiistaisin 5.9., 12.9., 19.9. ja 26.9. klo 19

Vanha pappila, os. Vapaudenkatu 26
Lippu 25 (perushinta)/20 (eläkeläiset) /15 euroa (opiskelijat, varusmiehet, työttömät, kotihoidon tuella olevat) puoli tuntia ennen esitystä Vanhasta pappilasta. Lippu sisältää ruokailun.

Lippuvaraukset numeroon 040 871 3782. Liput on lunastettava puoli tuntia ennen esitystä Vanhasta pappilasta

Yhteen esitykseen mahtuu yleisöä 30 henkilöä.

21.8.2017 13.01