Uutislistaukseen

Jani Lakanen käynnistää Naisten Pankin kävelytapahtuman

Naisten pankki kävele naiselle ammatti_L.jpg

Naisten PankinLinkki avautuu uudessa välilehdessä perinteisessä kävelytempauksessa voi perehtyä suunnistuksen saloihin, kun alkulämmittelyn vetää suunnistuksen maailmanmestari, valmentaja ja liikuntatieteiden maisteri Jani Lakanen. Tapahtuman avulla kerätään lahjoituksia kehitysmaiden naisten koulutuksen ja toimeentulon edistämiseksi. Kävelytapahtuma järjestetään samanaikaisesti 45 paikkakunnalla.

Tapahtuman teemamaat ovat tänä vuonna Uganda ja Kambodza, joissa Naisten Pankki on toiminut perustamisvuodestaan 2017 lähtien.
Ugandassa Naisten Pankki tukee naisten pienyrittäjyyttä säästö- ja lainaryhmillä sekä yrittäjyyskoulutuksella. Perheiden lisääntyneiden tulojen ansiosta on arvioitu, että lähes 2200 lasta on saanut paremmat edellytykset elämään hankekauden aikana. Lapset ovat päässeet kouluun ja saaneet terveydenhuoltoa sitä tarvitessaan.
Kambodzassa on edistetty kyläpankki- ja osuuskuntatoimintaa. Vuosien saatossa hyödynsaajia on ollut mukana yli 9800. Naisten Pankki on rahoittanut myös koulutusohjelmia maaseutukylissä. Koulutuksen myötä perheet voivat paremmin, kun naiset tietävät enemmän ravitsemuksesta, hygieniasta, sanitaatiosta, lisääntymisterveydestä, perheväkivallasta ja ihmiskaupasta.
 

Naisten Pankin Kävele naiselle ammatti Mäki-Matin perhepuistossa (Oikokatu 7) sunnuntaina 10.9. klo 12. Kävelyreitti kulkee Harjun seudulla rastireitillä. Perheen pienimmille on minisuunnistusta perhepuistossa. Sen järjestää Mannerheimin Lastensuojeluliiton Jyväskylän yhdistys. 

IlmoittautuminenLinkki avautuu uudessa välilehdessä 31.8. mennessä Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ilmoittautumisen yhteydessä toivotaan yhden Ammatin suuruista lahjoitusta eli 30 euroa. Voit osallistua myös pienemmällä lahjoituksella tai maksaa paikan päällä, mutta varaa silloin käteistä mukaan. Lahjoitusten avulla tuetaan kehitysmaiden naisten koulutusta, toimeentuloa ja yrittäjyyttä.

22.8.2017 12.39