Uutislistaukseen

Rosa Liksom Naisten Pankin kirjailijavieraaksi Jyväskylään

Rosa Liksom_THUMB.png

Rosa Liksomin uutuusromaani Everstinna tulee läpivalaistuksi Lue Naiselle Ammatti -kiertueella.
Liksom tulee Jyväskylään Mediatalo Aholaitaan 10.10.
 


Kiertueen avulla kerätään lahjoituksia tukemaan kehitysmaiden naisten koulutusta, toimeentuloa ja yrittäjyyttä. Valtakunnallisen kiertueen varainkeruun ykköstavoitteena on kerätä vapaaehtoisena lahjoituksena yhden Ammatin eli 30 euron verran jokaiselta tilaisuuteen osallistujalta.

 

Uusimmassa kirjassaan Rosa Liksom kaivaa esiin luurankoja kansakunnan kaapin sisältä, alta ja kaapin takaa. Everstinna on yhden yön romaani, joka kasvaa erään ajan anatomiaksi. Kysymys on sekä sotaan valmistautuvasta Suomesta että avioliitosta, joka muuttuu perhehelvetiksi. Kysymys on myös vallasta, sen ottamisesta ja siihen alistumisesta. Rosa Liksom (1958) on yksi nykykirjallisuutemme merkittävimpiä uudistajia. Hän voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2011 ja on myös kansainvälisesti menestyneimpiä nykykirjailijoitamme. Everstinna on Liksomin neljäs romaani.

Kiertue alkaa ke 20.9. Helsingistä Sanomatalon Mediatorilta. Naisten Pankki vastaa kiertueen iltatapahtumien järjestämisestä kahdeksalla paikkakunnalla.

Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikki tapahtumiin ennakkoon ilmoittautuneet osallistuvat arvontaan, jonka palkintona on Pro Finlandian voittaneen taiteilijaprofessori Simo Hannulan rakastettu etsaus ”Luokkakuva” (arvoltaan 150 euroa).

Arvontapäivä on 21.11. Arvonta tapahtuu kunkin paikkakunnan tapahtumaan määräaikaan mennessä ennakkoon ilmoittautuneiden kesken. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 

Ilmoittaudu Lue Naiselle Ammatti -iltaan Jyväskylässä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

12.9.2017 14.58