Uutislistaukseen

Jyväskylässä kävellään ihmiskauppaa vastaan

Jyväskylän keskustassa kävellään ihmiskauppaa vastaan lauantaina 14. lokakuuta. Walk for Freedom -kävelytapahtuman tarkoituksena on herättää tietoisuutta ihmiskaupasta ja kerätä varoja sen vastaiseen työhön.

Neljäs vuosittainen Walk for Freedom järjestetään tänä vuonna yli 600 kaupungissa ympäri maailmaa.

Tapahtuman osallistujat kävelevät kaupungin läpi hiljaa jonossa,  pukeutuneina tummiin vaatteisiin. Suun peitteenä on huivi. Kävelyllä halutaan kiinnittää huomiota niihin miljooniin ihmisiin, joiden arvioidaan elävän maailmanlaajuisesti orjuudessa ja jotka eivät saa ääntään kuuluviin.

- Tällä hetkellä maailmassa on enemmän ihmiskaupan uhreja kuin koskaan aikaisemmin. Myös Suomi on vuosittain satojen ihmiskaupan uhrien kauttakulku- tai kohdemaa. Ihmiskauppa jää kuitenkin usein piiloon. Uskomme että ensimmäinen askel ihmiskaupan lopettamisessa on kertoa ongelmasta ja kerätä varoja sen vastaiseen työhön. Siksi haluamme kävellä maailmanlaajuisessa rintamassa vapauden puolesta, sanoo puheenjohtaja Riina Komonen VALO – Ei orjuudelle -yhdistyksestä.

Tapahtuman takana on A21–järjestö, joka tekee maailmanlaajuisesti töitä ihmiskauppaa vastaan levittämällä tietoa, kouluttamalla ja auttamalla uhreja. Suomessa Walk for Freedom järjestetään yhteistyössä paikallisen ihmiskaupan vastaisen V.A.L.O. – Ei orjuudelle -yhdistyksen kanssa.

Kävely lähtee liikkeelle Kirkkopuistosta klo 14 ja kulkee keskustan alueella. Kävely kestää noin 45 minuuttia. Tapahtumapaikalle pyydetään saapumaan viimeistään klo 13.30 rekisteröitymistä varten.

 

 

 

12.10.2017 11.07