Uutislistaukseen

Raamattu alusta loppuun on Vuoden kristillinen kirja

Vuoden kristillinen kirja 2017 on Eero Junkkaalan toimittama Raamattu alusta loppuun. Kirja antaa hyvät perustiedot sille, jolle Raamattu on suhteellisen tuntematon. Kirja toimii myös hakuteoksena ja uusien näkökulmien avaajana kokeneemmallekin Raamatun lukijalle. Kirjan perimmäinen tavoite on, että kirja saisi lukijan itse tarttumaan Raamattuun.

Lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Jari Sinkkonen valitsi voittajan, joka julkistettiin Helsingin Kirjamessuilla.

”Eero Junkkaalan toimittamassa teoksessa Raamattu alusta loppuun käydään Ison Kirjan sisältö läpi kaikkiaan kuudessatoista luvussa. Kaikki kirjoittajat ovat raamatunopettajia, mutta heidän taustansa ovat erilaisia. Joukkoon kuuluu niin professoreita kuin maallikkojakin. Tämä kirjavuus on ilman muuta rikkautta ja tarjoaa monenlaisia näkökulmia ja lähestymistapoja aiheisiin. Joissakin luvuissa on kyse lähinnä yhden tai useamman Raamatun kirjan sisällön tiivistämisestä, toisaalla taas assosioidaan hyvinkin lennokkaasti ja mukaansatempaavasti ja avataan lukijalle uusia näkymiä. Vanhalle Testamentille on omistettu enemmän sivuja kuin Uudelle Testamentille. Tämä on perusteltua, koska Vanha Testamentti jää helposti vieraammaksi. 

Kirjan viritys on yleistajuinen, ja sen toivoisi tavoittavan laajan lukijakunnan. Se toimii erinomaisena johdatuksena ja innoittajana Raamatun lukemiseen ja siihen perehtymiseen. Tälle kirjalle on helppoa povata pitkää ikää”, Sinkkonen perustelee valintaansa.

Teoksen on kustantanut Karas-Sana Oy.

Voittaja palkittiin 2 000 euron rahapalkinnolla. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu oli avoin kaikille kustantajille.

 

 

 

30.10.2017 15.45